PS3-nyheter fra Sony

Sony har nylig holdt en pressekonferanse i forbindelse med TGS, hvor de blant annet snakket om HDMI på den billigste PS3-modellen og nedlastbare spill.

Den japanske konsollprodusenten Sony holdt i natt en pressekonferanse i Tokyo, hvor "PlayStations far", Ken Kutaragi, hadde ordet. Mange hadde håpet på noen store spillkunngjøringer fra Sony, men disse kom ikke. I stedet fikk vi en mengde mindre nyheter, både under og etter selve pressekonferansen.

Ken Kutaragi røpet blant annet at den billigste PS3-versjonen (med 20 GB harddisk) kommer til å selges med High-Definition Multimedia Interface (HDMI), noe de tidligere kun hadde sagt at den dyreste versjonen (med 60 GB harddisk) kom til å ha. Dessuten ble den veiledende japanske prisen satt litt ned, uten at vi vet om dette får følger for oss europeere.

Kutaragi fortalte også at brukere av PS3 får mulighet til å spille spill for PlayStation og PlayStation 2 direkte over nettet, og at i begynnelsen ville de fokusere på mindre titler som ikke krever alt for mye båndbredde, men at vi får mulighet til å spille større spill etter hvert. Konsollen vil også støtte spill fra Mega Drive og PC Engine (Turbographx), i likhet med Nintendo Wii.

Dette er imidlertid ikke det eneste - etter pressekonferansen kom Sony noen nye spillkunngjøringer, og her finner vi blant annet en etterfølger til flash-spillet fl0w (som du kan spille på nettet). Dette underfundige spillet blir lansert over PS3 Network, noe som bekrefter at PS3 får en Live Arcade-aktig funksjon hvor mindre spill kan lanseres over nettet.

De andre nykunngjorte spillene er Sega Golfclub, Ninja Gaiden Sigma, bilspillet Wangan Midnight, Mahjong Fight Club Online og Monster Kingdom: Unknown Realms. Flere av disse er lanseringsspill til konsollen, men det er uklart hvilke av dem som eventuelt vil lanseres utenfor Japan.

Det har forresten også blitt kunngjort at Media Molecule, et selskap bestående av en rekke veteraner fra Lionhead, inkludert Rag Doll Kung Fu-skaper Mark Healy, jobber med et PS3-spill for Sony. Dette skal være både ambisiøst og nyskapende, men vi har ikke spesifikke detaljer om gameplayet. I påvente av mer informasjon kan du alltids stikke innom nettstedet deres.

Siste fra forsiden