PS3 oppdateres før lansering

Sony har fortalt at de vil gi ut en oppdatering for PlayStation 3 omtrent samtidig den europeiske lanseringen.

PlayStation 3-lanseringen nærmer seg med stormskritt, og som en ekstra liten bonus har Sony fortalt at de vil gi ut versjon 1.6 av systemprogramvaren samtidig med den europeiske lanseringen. Nettstedet IGN har informasjon om oppdateringen.

En skinnende ren PlayStation 3

Hovednyheten i versjon 1.6 vil for mange være at det nå blir mulig å laste ned spill og demoer fra PlayStation Network i bakgrunnen. Dermed kan du laste ned en ny spilldemo mens du spiller et spill, eller ser på en Blu-ray-film.

Oppdateringen gjør det også lettere å koble seg opp mot PSP ved hjelp av trådløse rutere. Dessuten legger den til støtte for "ordentlig" virtuelt tastatur, slik at brukere som ikke kobler et USB-tastatur opp mot konsollen får et alternativ til dagens mobiltelefonaktige skrivesystem.

Sony legger også til støtte for Folding @Home-prosjektet, hvor brukere kan stille sin maskinvare til rådighet for medisinsk forskning.

Oppdateringen skal etter planen være klar for nedlastning på natt til fredag. Om du er en av de som planlegger å stå i kø for å skaffe deg en PS3 så tidlig som mulig, kan du med andre ord glede deg til å laste ned en helt fersk oppdatering til din nyinnkjøpte konsoll når du kommer hjem fra butikken.

Siste fra forsiden