PS3 på Game Developers Conference

Sony bekrefter at PS3 blir sonefri, gir nærmere informasjon om lanseringstidspunktet og snakker litt om konsollens onlinemuligheter.

På Game Developers Conference i San Jose har Sony nylig gitt litt mer informasjon om deres kommende konsoll; PlayStation 3. Det viktigste for mange av våre lesere er kanskje at de nå har bekreftet at PS3-spill vil være sonefrie. Det vil si at hvis du ser et spennende japansk spill som ingen utgivere tør å gi ut i vår del av verden, kan du trygt importere det, slik du i dag kan med spill til PSP og DS.

Dette har også en annen fordel, nemlig at det blir mulig for spillutviklere å legge inn alle språkversjonene av et spill på samme plate (ettersom Blu-Ray-formatet har svært stor lagringskapasitet). Dermed vil samme plate kunne brukes i alle regioner, noe som forhåpentligvis gjør distribusjonsprosessen mer strømlinjeformet og kutter ned de irriterende ventetidene vi ofte opplever i forhold til europeiske lanseringer.

Sony har også kommet med litt mer informasjon om lanseringstidspunktet til konsollen. Tidligere hadde de sagt den skulle verdenslanseres i november, og nå er det klart at lanseringen vil finne sted tidlig i måneden. Dessuten har de, som forventet, bekreftet at de som stikker innom E3 i mai, vil få mulighet til å spille PS3-spill.

Sony-sjefen Phil Harrison snakket også litt om konsollens onlinemuligheter. Her ble det presisert at vi får laste ned film, musikk, TV og kombinasjoner av disse. Dessuten gjorde Sony det klart at de ikke vil gå for sentrale servere, slik Microsoft gjør med Xbox Live, men at de vil tillate spillutviklere å styre sine egne servere. Dette vil forhåpentligvis gjøre det mye mer fristende å utvikle massive flerspillerspill for konsollen.

Til sist kan vi nevne at Sony igjen har understreket at PS3-håndkontrolleren vi har sett til nå kun er en prototyp, og at de vil avdekke den virkelige kontrolleren på årets E3.

Siste fra forsiden