PSP delvis kompatibel med PS2

Sony har nå bekreftet ryktene om at utviklere vil kunne lage spill som kan spilles både på den bærbare PSP-maskinen og en ordinær PS2 eller PSX.

Dette systemet vil tillate en som eier både en PSP og PS2 å spille et spill på vei fra jobb, lagre spillet, og så fortsette foran TV-en hjemme i stua. For at spill skal kunne benytte seg av dette systemet må både PS2 og PSP-versjonene kodes slik at de er kompatible.

Dette ble røpet i et intervju med Fuimya Takeno, som er sjefen for Sony sin markedsføringsavdeling. Han sa også at de ville prøve å unngå at PSP-maskinen blir kjent som en maskin som i hovedsak får PS2-konverteringer, og at Sony vil være ekstremt strenge i forhold til å tillate spillselskaper å konvertere eksisterende PS2-spill til plattformen i løpet av de første seks månedene maskinen er i salg.

Maskinvaren i en PSP-konsoll vil ha flere likhetstrekk med en PS2, så det å konvertere eksisterende PS2-titler til plattformen vil være enkelt. Det britiske bransjenettstedet Gameindustry.biz forteller at flere utviklere de har vært i kontakt med sier de er overrasket over hvor lett det er å få PS2-titler over på PSP.

Om PS2-konverteringer overskygger spill laget spesielt for PSP vil det imidlertid ikke være like fristende å kjøpe seg en slik maskin, spesielt hvis du allerede er i besittelse av en PS2, så dette kan være en sunn politikk fra Sony sin side. De med god hukommelse husker kanskje Amiga CD32-konsollen, som stort sett kun fikk spill som allerede var tilgjengelig til Amiga 1200, noe som gjorde et kjøp av en CD32 relativt meningsløst.

Siste fra forsiden