PSP delvis kompatibel med PS2

Sony har nå bekreftet ryktene om at utviklere vil kunne lage spill som kan spilles både på den bærbare PSP-maskinen og en ordinær PS2 eller PSX.

Dette systemet vil tillate en som eier både en PSP og PS2 å spille et spill på vei fra jobb, lagre spillet, og så fortsette foran TV-en hjemme i stua. For at spill skal kunne benytte seg av dette systemet må både PS2 og PSP-versjonene kodes slik at de er kompatible.

Dette ble røpet i et intervju med Fuimya Takeno, som er sjefen for Sony sin markedsføringsavdeling. Han sa også at de ville prøve å unngå at PSP-maskinen blir kjent som en maskin som i hovedsak får PS2-konverteringer, og at Sony vil være ekstremt strenge i forhold til å tillate spillselskaper å konvertere eksisterende PS2-spill til plattformen i løpet av de første seks månedene maskinen er i salg.

Maskinvaren i en PSP-konsoll vil ha flere likhetstrekk med en PS2, så det å konvertere eksisterende PS2-titler til plattformen vil være enkelt. Det britiske bransjenettstedet Gameindustry.biz forteller at flere utviklere de har vært i kontakt med sier de er overrasket over hvor lett det er å få PS2-titler over på PSP.

Om PS2-konverteringer overskygger spill laget spesielt for PSP vil det imidlertid ikke være like fristende å kjøpe seg en slik maskin, spesielt hvis du allerede er i besittelse av en PS2, så dette kan være en sunn politikk fra Sony sin side. De med god hukommelse husker kanskje Amiga CD32-konsollen, som stort sett kun fikk spill som allerede var tilgjengelig til Amiga 1200, noe som gjorde et kjøp av en CD32 relativt meningsløst.

Sony PSP
Les mer
Spillmaskinvare PS2 PSP

Les også

Siste fra forsiden