PUBG Mobile - Game for Peace

PUBG Mobile fjernet i Kina – erstattet med patriotisk og «ikke-voldelig» alternativ

Tencent med kreativ løsning på strenge regler.

PUBG Corp.

Den kinesiske spillgiganten Tencent har prøvd i ett år å få tillatelse til å tjene penger på PUBG Mobile i hjemlandet. Kinesiske myndigheter har imidlertid nektet på grunn av mobilspillets voldelige tema, men så fant utvikleren en høyst kreativ løsning.

Det er noe kjent ved Game for Peace. (Video: Uptodown)

Som Reuters melder valgte Tencent å fjerne PUBG Mobile fullstendig fra det kinesiske markedet tidligere i år. Spillet ble deretter erstattet med noe kalt Game for Peace, som basert på videoen til høyre i artikkelen er så godt som det samme spillet.

Ifølge utvikleren selv tilhører Game for Peace imidlertid en helt annen sjanger enn PUBG. Der sistnevnte handler om å drepe, er målet i det nye spillet å fremme kinesisk patriotisme, samt å hylle de blå himmelkrigerne som beskytter vår lands luftrom – hva nå enn det betyr.

Klipp fra nyversjonen avslører også en kritisk forskjell, i hvert fall sett med kinesiske øyne. Når man skyter motspillere (ja, skyting er fortsatt en del av spillet) dør de nemlig ikke. I stedet setter de seg ned på bakken, der de gir fra seg kassen sin med utstyr før de vinker pent farvel og fordufter.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Trikset ser ut til å ha funket, for i april fikk Tencent tillatelse til å tjene penger via mikrotransaksjoner i Game for Peace. Utvikleren har også lagt til rette for overføring av kontoer, slik at PUBG Mobiles rundt 70 millioner daglige brukere kan hoppe over og fortsette der de slapp.

EA har håp om å bringe Apex Legends til Kina.
Utgiveren ønsker seg også en mobilversjon av battle royale-spillet »

Siste fra forsiden