Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Er mobilversjonene av Fortnite og PUBG verdt å sjekke ut?

Epic Games, PUBG Corporation, montasje Gamer.no
1: Side 1
2: Side 2

Det er liten tvil om at Battle Royale-spillene har nærmest tatt over spillmarkedet den siste tiden. Det snakkes om PUBG og Fortnite overalt, og den ene rekorden etter den andre slettes.

Nå har de to kjempene begge funnet veien til mobil og nettbrett i løpet av mars måned, og de er også begge såpass gode versjoner at de fortjener en plass på månedens utvalgte, sammen med åtte andre gode mobile spillopplevelser.

Shadowgun Legends

Et meget kult skytespill.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Madfinger

Last ned Shadowgun Legends: iOS, Android. Pris: Gratis.

Det var ikke den letteste måneden å slippe et skytespill på mobilen, når tungvektere som PUBG og Fortnite fant veien til mobilformatet, men jeg vil uansett anbefale alle å sjekke ut Shadowgun Legends.

Dette er et skytespill for mobil, laget til dette formatet, og ikke tilpasset. Det merkes også i de smarte kontrollløsningene, og hvordan skytingen og tempo passer til berøringsskjerm. Det flyter utrolig godt, og de korte, intense brettene passer bra til kortere, eller som det ofte ender opp i mitt tilfelle, litt lengre spilløkter.

Her samler du erfaringspoeng, får bedre utstyr og utvikler figuren din. Det kjennes litt ut som en blanding av progresjon og oppbygging fra Destiny blandet med en god dose idioti og galskap fra Borderlands og Saints Row. Det er morsomt, enkelt og lett å kaste bort timer i Shadowgun Legends.

Armello

Morsomt brettspill.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: League of Geeks

Last ned Armello: iOS. Pris: Gratis.

Armello er et digitalt brettspill som har kommet til en rekke plattformer, og det som umiddelbart imponerte meg var den visuelle stilen. Spillet er nydelig, og er uten tvil et av de aller peneste spillene, i hvert i fall i denne sjangeren.

Les også
Playerunknown's Battlegrounds slippes først 21. desember i Norge

Du velger mellom fire figurer, som hver representerer fire ulike fraksjoner, og målet med spillet er enkelt og greit å bli konge eller dronning. Du gjør dette ved å gjennomføre oppdrag, bli kjent og samtidig hindre de andre spillerne på brettet. Dette gjøres med en kombinasjon av kort og terninger, og selv om det føles og høres overveldende ut, så har spillet en meget godt introduksjonsdel der du lærer alt du trenger.

Armello er morsomt, det byr på mye dybde, og jeg koser meg godt med mange gjennomspillinger av dette intelligente og vel gjennomførte brettspillet.

Det blir verre enn dette etter hvert.

Nano Golf

Sjanger: Plattform, hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Niantic

Last ned Nano Golf: iOS, Android. Pris: Gratis.

Nano Golf er minigolf med en tvist. Der de første brettene virker ganske normale, med de vanlige utfordringene man ofter finner på en slik bane, så tar det ganske av etter hvert som man kommer seg til nye baner.

Det er også et utrolig enkelt spill, der man trenger en finger på skjermen for å styre alt rundt det kommende slaget. Både retning og kraft styres enkelt, og det eneste jeg har å utsette på kontrollene er at små bevegelser gjør litt store utslag innimellom.

Etter hvert er de ikke bare de kronglete banene du må kjempe med, plutselig dukker det også opp en dampveivals som spiser ballen om du ikke kommer deg fort nok forbi hindrene.

Et mobilspill som passer perfekt til bussturen, dobesøket eller andre ting du trenger et mobilspill til.

The Bonfire: Forsaken Lands

Et litt annerledes strategispill.

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Xigma Games

Last ned The Bonfire: Forsaken Lands: iOS. Pris: 44 kroner.

The Bonfire: Forsaken Lands er et strategispill der du begynner med å tenne et leirbål. Dette bålet tiltrekker seg folk, som gjør at du må utvide leirplassen slik at alle for ly for vær og vind, du må kunne fø alle menneskene som kommer, og du må bygge forsvarsverk.

Dette fordi det der ute i den store verdenen finnes svære edderkopper, ulver og andre monstre jeg definitivt ikke ville ha delt leirplassen min med. Alt gjøres med enkle knappetrykk i en enkel, intuitiv og nydelig meny.

Etter hvert er det imidlertid ikke bare monstrene der ute som er problemet. Alle personene som kommer har styrker og svakheter, og du kan fort ha både tyver og folk som stikker kjepper i hjulene dine, eller kniver i andre mennesker, og det vil du ikke ha noe av.

Tempoet, den visuelle stilen og de mellommennesklige historiene som ikke fortelles direkte, men som man merker er der, er noen av de elementene som gjør at The Bonfire: Forsaken Lands er på lista.

Playerunknown's Battlegrounds Mobile

Jepp, du får dette på mobilen også.
Bluehole

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Tencent

Last ned Playerunknown's Battlegrounds: iOS, Android. Pris: Gratis.

Flere av de aller beste, mest intense stundene jeg hadde med spill i 2017 skjedde i PlayerUnknown's Battlegrounds. Det er noe med dette spillet som greide å skape en spenning og et hav av morsomme historier som ikke bare fenget meg, men en hel spillverden.

Nå har de laget en mobilversjon av samme spill, og det har mange av de samme styrkene og svakhetene som PC- og konsollversjoene har, i tillegg til noen kjente problemer mange skytespill på mobil har. Kontrollene er ikke optimale, selv om de er gjennomtenkte og gode. Det er ikke like presist som andre måter å styre på, og du kommer til å kløne innimellom. Men på sitt beste er det uansett fantastisk morsomt, og hver eneste runde på øya kan utspilles på totalt forskjellige måter. Andre ganger lagger det, du bommer på knapper og skyter når du kanskje ikke mener å gjøre det.

Men til syvende og sist så greier det å fange litt av magien fra de andre versjonene, til tross for at mobilversjonen uten tvil er den dårligste måten å oppleve PUBG på. Men ingen av de andre kan spilles på bussen, så dette er vel verdt å sjekke ut.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden