Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Er mobilversjonene av Fortnite og PUBG verdt å sjekke ut?

Epic Games, PUBG Corporation, montasje Gamer.no
1: Side 1
2: Side 2

Ovivo

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Long Hat House

Last ned Ovivo: iOS. Pris: 22 kroner.

Du veksler mellom svart og hvitt.

Ovivo har litt den samme mekanikken som FLO fra forrige måneds liste, der du skifter mellom over og under, eller i dette tilfelle svart og hvitt. Det gir en litt spennende dynamikk i plattformingen i spillet, og jeg liker det hvordan de har løst dette i Ovivo meget godt.

Kontrolloppsettet er bra og fungerer veldig godt, og utviklerne har vært gode til å variere nivåene sine, og hvordan de utfordrer deg som spiller. Noen ganger er det moment og fart som er viktig, mens andre ganger må du tenke deg om et par ganger før du ser løsningen, og hvordan du skal komme deg videre.

Deilig, enkelt og vellaget plattformspill.

Candleman

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: CMGE

Last ned Candleman: iOS, Android. Pris: 29 - 33 kroner.

Et meget pent spill.
Ser enkelt ut, men det er det ikke.

I Candleman skal du manøvrere deg gjennom mange forskjellige områder med et hav av hindringer mellom deg og målet ditt. Noen steder er rene plattform-sekvenser, mens du på andre deler må løse enkle gåter for å komme deg videre.

Kontrollene er ikke fullt så presise som jeg hadde ønsket, og noen feil må rett og slett tilegnes spillet og oppsettet på kontrollene. Utover dette så er det flott variasjon i både utfordringer og områdene man bevege seg igjennom.

Les også
PUBG introduserer propellfly i midlertidig modus

Du styrer et lite lys, og du kan fyre opp før å lyse opp mørke deler. Du har imidlertid bare 10 sekunder med sterkt lys, som må brukes smart. Lyssettingen i spillet er flott, og hele spillet er en fryd for øyet. Dette er et ev de peneste plattformspillene jeg har spilt på lang tid på mobilen, og vel verdt å sjekke ut, til tross for noen svakheter.

Cotrio

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Bartosz Bialek

Last ned Cotrio: iOS. Pris: 11 kroner.

Cotrio er et spill litt i samme bane som Threes! Hvis du sliter med å få orden på tall, eller virkelig ikke liker å stirre på tall for å finne et mønster eller løsning, så trenger du neppe lese lenger enn dette, da er ikke Cotrio noe for deg.

Her skal du legge samme tall i en pyramideformet rutenett slik at du farger en og en ball. Et eksempel på hvordan du farger en ball er ved å plassere 3 i den ballen, og 1 og 2 i to andre baller koblet til den. Da får du tre totalt, og ballen farges. Deretter må du gjenta prosessen på hele brettet.

For å gjøre det enda vanskeligere har du et bestemt antall trekk for hvert brett, samt at du ikke kan ha to like tall ved siden av hverandre. Veldig morsomt, veldig utfordrende, og meget tilfredsstillende når du greier det.

MARVEL Strike Force

Superhelt mot superskurk.

Sjanger: Strategi, action
System: iOS, Android
Utvikler: FoxNext

Last ned MARVEL Strike Force iOS, Android. Pris: Gratis.

Her skal du samle sammen en gjeng med superhelter eller superskurker, og ta de med ut i en rekke turbaserte oppdrag, gjøre heltene sterkere, samle flere helter, gjøre de sterkere, og så videre, og så videre.

Det er en kjent formel, men det er noe med hvor polert, vellaget og hvor mye tid ting tar i MARVEL Strike Force som gjør at jeg ikke greier å slutte spille. Animasjonene til hvert enkelt angrep er kule, og hvordan det ene angrepet flyter i det andre gjør hver kamp morsom å se på.

Det er også en god balanse på hvor mye som finnes av innhold, og hvor mye man kan gjøre hver eneste dag. Dette er helt klart et spill utviklerne vil at du skal holde på med i lang tid fremover, og det er helt ok for meg, jeg kjeder meg ikke enda.

Fortnite Battle Royale

Mobilversjonen er meget imponerende.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Epic Games

Last ned Fortnite Battle Royale: iOS. Pris: Gratis.

Dette er Fortnite Battle Royale, akkurat som du kjenner det fra PC, bare på mobilen. Du har de samme våpenene, det samme kartet, og de samme mulighetene til å bygge som på PC, tilpasset til berøringsskjerm og mobil.

Du kan til og med spille med venner på andre plattformer, hvis du skulle ønske det. I utgangspunktet er det låst slik at mobilspillere møter andre på mobil, men hvis du blir med en venn som sitter på konsoll, møter du andre spillere på konsoll.

Kontrollene er smart lagt opp, men min erfaring er at det er mindre fokus på bygging på mobilen, og dette er nok rett og slett fordi det er mindre effektivt å bytte mellom våpen og strukturer enn andre plattformer. Kan også være at jeg rett og slett ikke er god nok enda.

Dette er en enormt imponerende portering av et spill, men det krever også nyere maskinvare enn mange andre spill, og du vil fort merke ytelsesproblemer hvis du har eldre telefoner eller nettbrett.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i mars »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden