Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Ingen tungvektere som forrige måned, men vikingen Oddmar imponerer.

oddmar
1: Side 1
2: Side 2

April hadde ingen spill av samme kaliber som Fortnite og PUBG, som fant veien til mobilen i mars, men det betyr ikke at det ikke kom en hel rekke gode spill også denne måneden.

Her finner du historiespill, hjernetrim, MOBA og herlige plattformspill som burde glede nå som vårsola endelig har begynt å snike seg inn i det ganske land.

Friday the 13th: Killer Puzzle

Blod og gørr også her.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Blue Wizard Digital

Last ned Friday the 13th: Killer Puzzle: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jason Voorhees er en kjent figur for mange, men kanskje ikke nødvendigvis i hjernetrim-sjangeren. Her styrer du nemlig den kjente figuren i et sklipuslespill, der man flytter brikker en og en for å løse et brett.

Det er 12 kapitler i spillet, og hvert kapittel består av 13 ulike brett, så det er nok å ta seg til. Et brett er lite og kompakt, men til tross for dette er ikke løsningen alltid like lett å se. I de aller fleste brettene kan du bruke så mange trekk du vil, men innimellom får du begrensninger. I tillegg til dette økes også vanskelighetsgraden ved at du får en rekke hindringer og andre ting plassert på brettene utover i spillet.

Dette kan være politi, brann eller flere andre ting som kan stikke kjepper i drapshjulene til Jason. Det koster ingenting å få tilgang til alt spillet har å tilby, men gratisversjonen har annonser du må se på. Dette kan du betale for å slippe, samt at du kan kjøpe kosmetiske gjenstander inne i spillet. Alle kjøp fjerner annonser i spillet, og jeg synes ikke de pushet unødvendig mye på akkurat denne delen.

Friday the 13th: Killer Puzzle er et avslappende spill med masse innhold, og en lett anbefaling fra april.

Jeg liker stilen utviklerne har valgt.

Sdorica - Sunset

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android.
Utvikler: Rayark

Last ned Sdorica - Sunset: iOS, Android. Pris: Gratis.

Les også
GameFraym mestere igjen etter en vanvittig PUBG-finale

Sdorica er et rollespill som blander inn elementer fra en rekke andre sjangere, og det gjør det på en ganske god og interessant måte. Kampsystemet er for eksempel turbasert, og du velger hvilke av figurene dine som angriper når. Men du styrer angrepene ved å matche sammen en eller flere krystaller på bunnen av skjermen. Du kan trykke på en krystall, du kan tegne en strek mellom to, eller lage en firkant og få fire krystaller.

En krystall kan for eksempel være et standard angrep, mens to krystaller kan lege skade til en på lage ditt. Det er ganske enkelt å lære seg, og spillet har en god og grundig læringssekvens som tar for seg det meste spillet har å tilby.

Det er imidlertid utenfor kampene at spillet er mest komplisert. Du har en rekke ulike valutaer, det er masse menyer å lære seg, og akkurat denne delen av spillet kan kanskje få noen til å ikke ville gi det en sjanse. Og det er helt greit, er det ikke din greie så er ikke dette spillet for deg.

Men jeg liker utseende, designet på figurene, samt alt man må lære seg og forholde seg til, både i og utenfor kampene.

Major Mayhem 2

Skyt og vær glad for hver dag som går.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Rocket Jump

Last ned Major Mayhem 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Major Mayhem 2 fortsetter akkurat som det slapp i det første spillet, og det er ikke en dum ting. Dette er enkel, arkadepreget skytemoro uten å komplisere noenting.

Atter en gang styrer du Major Mayhem, denne gangen på en ferie som raskt blir avbrutt av en haug med fiender. Kampene foregår også på mer eller mindre den samme måten som i det første spillet. Du trykker på skjermen for å stikke hodet opp fra dekningen, og trykker på fiendene du vil skyte. Slipper du skjermen hopper du bak dekningen din igjen.

Det er enkelt og greit, men kampene er morsomme, og kontrollene er responsive og gode. Det er et energisystem i spillet, men det er på ingen måter plagsomt, og utviklerne dytter heller ikke mikrotransaksjoner på deg til enhver tid.

Ingen vits å finne opp hjulet på nytt, og det har heller ikke Rocket Jump gjort.

Vandals

Sett ditt preg på verden.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: ARTE Experience

Last ned Vandals: iOS, Android. Pris: Gratis.

Vandals hopper rett etter de ulike GO-spillene til Square Enix, gjør sine endringer på sjangeren, og leverer et spill som kanskje ikke er like bra som Hitman GO eller Lara Croft GO, men som neimen ikke er langt unna heller.

I Vandals skal du tagge en vegg, og slippe unna politiet på hvert eneste brett du spiller. I starten er det enkelt, men etter hvert må du ta i bruk kloakk, gjemme deg i busker og distrahere fiendene på vei mot plassen du skal tagge. Når du kommer deg dit, kan du selv komponere ditt eget mesterverk, som også kan deles med venner hvis du så ønsker.

Det er lett å lære, det er masse innhold, og denne typen spill passer perfekt til mobil og nettbrett, spesielt i kortere spilløkter, da hvert brett er unnagjort på ganske kort tid.

Paladins Strike

Det blir litt kaotisk til tider.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Hi-Rez Studios

Last ned Paladins Strike: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dette er skytespillet Paladins fra PC, blandet med en god dose Vainglory og MOBA, som gjør et par veldig smarte designvalg.

Det første, og mest merkbare, er at du har direkte kontroll på figuren din til enhver tid. I stedet for å trykke på skjermen dit du vil bevege figuren, har du en virtuell joystick på venstre side av skjermen som styrer figuren din.

Sammen med dette har du angrepsknapper på høyre siden av skjermen. Kontrollene fungerer godt, og tempoet i spillet er bra tilpasset berøringsskjerm, selv om det hender jeg bommer på en knapp her og der. Du har noen få helter tilgjengelig, og kan selvsagt bruke penger på å låse opp flere, eller spille og tjene deg opp valuta for å låse opp, selv om dette tar mye lenger tid.

Kampene er intense og morsomme, selv om det litt for mange ganger ender opp med en mølje omtrent på samme sted på brettet. Kampene kan også bli litt vel kaotiske, med fargesprakende angrep overalt på skjermen, men med litt øving går det ann å filtrere ut slik at du har grei kontroll på hva som skjer til enhver tid.

Paladins Strike blander skyteing og MOBA på en god måte, og måten du kontrollerer figuren på gjør dette til et mye mer aktivt spill sammenlignet med mange andre i samme sjanger.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden