Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Ingen tungvektere som forrige måned, men vikingen Oddmar imponerer.

oddmar
1: Side 1
2: Side 2
Nydelig visuell stil.

Ava Airborne

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Laser Dog

Last ned Ava Airborne: iOS. Pris: Gratis.

Ava Airborne er et endeløst løpespill litt i samme ånd som Alto's Odyssey, et spill jeg skrøt veldig av for et par måneder siden. Her skal du imidlertid fly så langt det lar seg gjøre, og det er litt større utfordring og mer å dukke unna i Ava Airborne.

Den visuelle stilen er vakker og variert, og de mange objektene man flyr innom og rundt alle flotte, og spillet oser av en gjennomført og god stil. Musikken er også meget bra, og verdt å sjekke ut alene. Du styrer Ava ved å trykke og holde på skjermen, og det er veldig lett å lære seg. Men det å mestre fart og høyde, samtidig som man svever unna hindringer og beholder moment er ikke alltid lett, og her ligger utfordringen.

Ava Airborne er et flott alternativ i denne sjangeren, og spesielt hvis du trenger en liten avkobling fra Alto sine spill.

The Pillars of the Earth

Dystert, men nydelig laget.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: CMGE

Last ned The Pillars of the Earth: iOS. Pris: 55 kroner.

Dette pek-og-klikk eventyret er basert på bøkene til Ken Follett, satt til det 12. århundret i England. Her spiller du som Jack, Philip og Alina, som alle har sin egen historie å fortelle. Og det er nettopp historien, hvordan det er skrevet og presenteres som er spillets aller største styrke.

Den todimensjonale stilen er flott, områdene og bakgrunnene er nydelig, og animasjonene i hver enkelt scene er gjennomført. Dialogene er velskrevet, og alle figurene man møter på, om de har små eller store roller, er interessantte.

Gåtene man møter på, i hvert fall i denne første delen, er aldri for kompliserte, og de passer meget bra som et mellomspill til historiene, og noe som driver den videre. Du har også dialogtrær underveis, der man kan velge å svare ulike ting, eller rett og slett være stille. Hvordan dette påvirker sluttresultatet er jeg fortsatt ikke helt sikker på, men det har en umiddelbar effekt i det minste.

Les også
PUBGs vinterkart er lansert

Den første delen er imponerende god, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen på historien til Ken Follett.

The Mooseman

Monokromt og flott.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android.
Utvikler: Vladimir Beletskiy

Last ned The Mooseman: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

The Mooseman er et spill det er litt vanskelig å si så mye om, uten å ødelegge litt av det som gjør opplevelsen spesiell. Det er et todimensjonalt spill med gåter som må løses, og monstre som må unngås, men det er ikke gåtene eller monstrene som setter inntrykk.

Ikke uten alt det andre som pakker inn spillet i et slør av mystikk og forundring, med musikk og lydeffekter som bygger opp under den merkelige stemningen i spillet, og som gjør The Mooseman til noe unikt og flott.

Det er ikk et spill for alle, det er sært og spesielt, men jeg vil anbefale alle å laste ned gratisversjonen. Spill gjennom den, og se om spillet er verdt å låses opp slik at du får se alle brettene, og oppleve hele historien. Jeg likte det i hvert fall veldig godt.

Finn rett ord og bokstaver.

Supertype

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Philipp Stollenmayer

Last ned Supertype: iOS. Pris: 11 kroner.

Supertype er et ordspill der du må skrive bokstaver og ord som passer til det du ser på skjermen, samtidig som du må ta hensyn til fysikk og gåter underveis.

Det er en morsom kombinasjon av plattformfysikk og ordgåter, og måten utviklerne har blandet dette sammen på er fascinerende og unikt, til tross for at det ikke fungerer optimalt til enhver tid. Du har en eller flere bokstaver på skjermen, og må skrive inn et ord som passer til dette. I tillegg må du løse en eller annen gåte med bokstavene og hvor de plasseres i forhold til mellomrom og hvordan de faller eller slår noe over ende.

På noen av brettene blir det mer prøving å feiling enn det å finne rett ord, men stort sett fungerer dette meget godt, og det er en morsom vri på ordspill-sjangeren.

Det beste fra april.

Oddmar

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Mobge

Last ned Oddmar: iOS. Pris: 55 kroner.

Oddmar er nok det mobilspillet jeg har spilt mest i april, og det er ikke uten grunn. Dette er et helt herlig plattformspill, med en utrolig kul vikingfyr som hovedperson, og meget gode kontroller.

Oddmar får beskjed om at han er ubrukelig av klanen sin, og stikker derfor ut for å bevise at de tar feil av ham. Du styrer ved å trykke på en side av skjermen for å løpe, og sveipe opp for å hoppe. Trykker du på høyre side av skjermen angriper du, samt at du har et par andre ting du kan gjøre også. Kontrollene fungerer meget bra, de er presise og tempoet i spillet passer bra til det du gjør.

Udnerveis på Oddmars reise kan du oppgradere utstyret hans, og vanskelighetsgraden på brettene øker gradvis hele tiden. Det er utrolig tilfredsstillende å greie en kombinasjon av vegghopp, blokkering og angrep mens man forserer en hindring, og denne følelsen får du hele tiden.

Det er også et av de peneste spillene jeg har sett på lenge, og det visuelle er verdt pengene alene.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i mars »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden