Activision Blizzard - World of Warcraft

Arbeidet med World of Warcraft har stoppet opp på grunn av søksmålet mot Activision Blizzard

De ansatte er ikke fornøyde med ledelsen.

Blizzard

Forrige uke ble det kjent at myndighetene i California gikk til sak mot Activision Blizzard, for det som angivelig er elendige arbeidsforhold hos sistnevnte. Enda blir det nok lenge før partene møtes i retten, men saken har allerede fått store ringvirkninger.

I en lengre tråd på Twitter forteller designer Jeff Hamilton at arbeidet med World of Warcraft nærmest har stoppet helt opp.

– Det jeg kan si er at det nesten ikke pågår noe arbeid med World of Warcraft akkurat nå, mens denne uanstendigheten utspiller seg. Og det er ikke bra for noen – ikke for spillerne, ikke for utviklerne, ikke for aksjeholderne.

Kritiserer ledelsen

Hamilton tar også et oppgjør med ledelsen i Activision Blizzard. Han mener selskapet har bommet grovt med sin håndtering av saken, og at uttalelser fra ledelsen kun har skapt mer sinne blant de ansatte.

J. Allen Brack er sjef for Blizzard.
Activision Blizzard

I en intern e-post skriver Blizzard-sjef J. Allen Brack (via Bloombergs Jason Schreier) blant annet at han alltid har jobbet for likeverd og at han ikke kan fordra såkalt «guttekultur». Søksmålet hevder imidlertid at Brack visste om hva som foregikk, men ikke gjorde nok for å rydde opp.

Tidligere Blizzard-sjef Mike Morhaime har også måttet tåle kritikk for sin rolle i saken. Morhaime – som forlot Blizzard i 2018 – tok til Twitter i helgen for å innrømme at han ikke hadde lykkes i sine forsøk på å skape en trygg arbeidsplass for alle.

Det utsagnet har møtt motstand fra Blizzards Josh «Devlore» Allen. Han mener at Morhaime – i likhet med Brack – var klar over situasjonen, men aldri gjorde noen verdens ting for å bekjempe den kvinnefiendtlige arbeidskulturen hos selskapet.

Også spillere har reagert med avsky etter anklagene mot Blizzard. Ifølge Polygon gikk hundrevis av World of Warcraft-spillere sammen i protest mot selskapet i forrige uke, i en aksjon som samlet inn over 100 000 kroner for Black Girls Code – en frivillig organisasjon som tilbyr kurs i programmering og digital teknologi for jenter i alderen 7-17.

Du kan lese mer om Activision Blizzard-søksmålet her »

Siste fra forsiden