League of Legends / Telenorligaen

Publikumsfavoritten møter de sterke nykommerne på lørdag

– Vi må satse på godt lagspill for å kunne slå nDurance.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G og Expert til en verdi av 80 000 kroner

2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Lørdag kveld møtes Celestial Gaming og nyopprykkede nDurance til toppkamp i Telenorligaens fjerde runde. Begge lag står med en seier og to uavgjorte kamper så langt, og vil ønske å fortsette den gode sesongstarten på lørdag.

Sjekk tabeller, kampoversikt og annen statistikk her »

Fornøyd med hvordan Celestial spiller

Celestial Gaming fulgte opp den overbevisende seieren mot BX3 i andre runde med å spille uavgjort mot Nix forrige helg. Mid Lane-spiller for Celestial Sebastian «Boffen» Gsell er fornøyd med sesongstarten, og positiv til sitt lags sjanser på lørdag. Han understreker likevel at nDurance er et godt lag:

– Jeg tror nDurance er et av de sterkeste lagene i år. Det er vanskelig å trekke sammenligninger mellom oss, de er sterke individuelt, og vi må satse på godt lagspill for å kunne slå dem. Jeg er relativt godt fornøyd med sesongstarten, vi forventet kanskje å slå Nix 2-0, men de spilte sterkt, og tvang frem et 1-1-resultat. Jeg er også fornøyd med hvordan vi spiller for tiden. Det er mye vi kan bli bedre på, men slik er det med de andre norske lagene også, vi kommer til å fortsette å forbedre oss i løpet av sesongen, sier han til Gamer.no.

Sebastian «Boffen» Gsell.

I kampen mot nDurance kommer «Boffen» til å spille mot Isak «Energy» Fjell, tidligere vinner av den tyrkiske ligaen og deltaker under årets Mid Season Invitational. Han understreker at dette er en spiller Celestial må være oppmerksom på.

– «Energy» er en veldig god Mid Lane-spiller, han spiller mange forskjellige helter som kan vinne store lagkamper. Han er definitivt en spiller vi må passe oss for, forteller Gsell.

Se høydepunktene fra tredje runde av Telenorligaen »

God start på sesongen

Nyopprykkede nDurance har hatt en god sesongstart, og forrige runde endte med et sterkt uavgjortresultat mot vårsesongens mester Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb. Manager for nDurance Gaming Henrik «Svettzor» Årdahl mener laget har kommet godt i gang med høstens sesong:

– Jeg føler at vi har hatt en helt «OK» start på sesongen. Vi hadde ikke mulighet til å stille med fullt lag mot SupaGoatSmuggla, og måtte spille med to innbyttere. Det var en kamp vi burde vunnet 2-0. Kampen mot Lions forrige helg endte også 1-1, noe vi er greit fornøyde med ettersom vi har et helt nytt lag. Fremover skal vi bevise at vi er en sterk kandidat til å vinne ligaen.

Henrik «Svettzor» Årdahl.
Les også
Nå skjer det endringer i Norse

– nDurance er sterkere individuelt

Analytiker for nDurance Eirik «Exavu» Zapffe gleder seg til kampen mot Celestial, og er usikker på hvilket lag som kommer til å stikke av med seieren på lørdag:

– Jeg tror det kommer til å bli en jevn kamp, og en kamp der mye er avhengig av hvilke helter som blir valgt. Det er vanskelig å bedømme styrkeforholdet mellom lagene på dette tidspunktet. Begge lag har gjort endringer i startoppstillingen, og kampen på lørdag vil bli vunnet av det laget som har forbedret seg mest siden forrige runde.

Zapffe understreker likevel at nDurance ikke kommer til tilpasse forberedelsene med tanke på helgens motstander.

– Vi kommer ikke til å endre våre treningsvaner i forkant av kampen mot Celestial, vi mener måten vi har jobbet på til nå er god nok, og fokuserer på lagets langsiktige utvikling. Det viktigste for oss er å kvalifisere oss til sluttspillet, og så lenge vi kommer oss dit så skal vi gjøre vårt beste for å vinne hele turneringen.

Han avslutter svært selvsikkert, og understreker at han mener nDurance er bedre spiller for spiller enn Celestial:

– Jeg tror vi er sterkere i de fleste lagdeler, sier Zapffe.

Kampen mellom Celestial Gaming og nDurance Gaming kan du se på GamerTV lørdag 19. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden