Kingpins møter Nordavind - Telenorligaen

«Radifaction» benket av Nordavind - Kingpins må også spille med innbytter

Drama i begge leire før toppoppgjøret i Telenorligaen mandag kveld. En forsmak på finalen i sluttspillet, skal man tro ekspertene.

Haakon «Radifaction» Tholo er benket av Nordavind.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Etter en kaotisk uke i Telenorligaen er det endelig tid for runde to i Counter-Strike: GO. Denne uken er det duket for toppkamp, og kampen mange tror vil være finalen under høstens sluttspill i Lillehammer.

LES OGSÅ: Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «becker» Becker
Håkon «hallzerk» Fjærli
Rasmus «kreaz» Johansson (innbytter)
Jacob «pyth» Mourujärvi (innbytter)

Haakon «Radifaction» Tholo (benket)
Jon Erik «ztk» Øygarden (benket)

Kingpins møter Nordavind. To sterke lag, med store navn i lagoppstillingen skal måle krefter over to kart mandag kveld. Nordavind-trener Jasmeet «RoSeY» Gill forteller til Gamer.no at favorittstempelet i ligaen ikke påvirker deres målsetting for laget.

– Vi har flere mål som både klubb og lag. Et av de er å være best i hjemlig liga og følgelig ta med pokalen hjem. Presset vi føler er kun det vi legger på oss selv, men alt i alt er vi ganske selvsikre på våre egne ferdigheter.

– Skuffelsen var enorm rett etter minor-kvalifiseringen

Haakon «Radifaction» Tholo er benket av Nordavind.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

I forkant av kampen dukket det noen nye spillere opp i laget til Nordavind. Det var allerede kjent at «ztk» ble benket i sommer, men mange hever nok øyebrynene sine når de ser at «Radifaction» er ute i kulden. Gill forklarer.

– «ztk» er foreløpig på benken. Mer er det ikke å si for øyeblikket. Foreløpig har vi ingen erstattere klare, men vi jobber med saken og håper å kunne presentere noe snart. I mai valgte vi å sette «Radi» på benken etter noen runder internt. Vi prøvde på nytt en periode nå, men det gikk ikke dessverre. Han er også å finne på benken, konstaterer Gill.

I første runde møtte de Momentum, som klarte å ta mange runder fra Nordavind, selv om de til slutt vant 2-0. Gill synser litt rundt hvem han tror blir med Nordavind inn i sluttspillet.

Nordavind-trener Jasmeet «RoSeY» sier at han ser på Kingpins som sin største konkurrent i ligaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg anser Kingpins som klart best av de tre lagene, resten er litt som hipp og happ. Momentum var ganske gode på Overpass, vi tapte begge pistoler og følte oss greit presset den kampen. Jeg så demo i etterkant og la ekstra godt merke til «Grusarn». En spiller som jeg syns imponerte på både treffsikkerhet og valg. Ellers så tror jeg Kingpins er selvskrevne, de har samlet sammen en god og stabil gjeng. Sist jeg sjekket hadde Demise også et bra lag, men usikker på hvor mye trening som legges ned her, sier Gill.

I sommer deltok Nordavind i kvalifisering til den prestisjetunge minor-turneringen i Counter-Strike. Der ble de slått på målstreken. Gill forteller at det var veldig skuffende for laget i ettertid.

– Skuffelsen var enorm rett etterpå, men det er en del av gamet. Man lærer av sine feil, og uten konstant hard jobbing faller man av vognen fort. Kurven vår har vært fluktuerende, både opp og ned. Det er vanskelig for noen å beholde motivasjon når kurven går nedover, men dette er hvor disiplin kommer inn. Vi slet med dette og måtte ta noen grep som vi håper vi får utbytte av lengre ned i veien. Heldigvis har vi ett godt støtteapparat og gode fasiliteter som gjør jobben vår mye lettere.

Les også
Nordavind cruiset til finalen i Telialigaen

Han forteller at laget tok en kort pause etter skuffelsen før de kom tilbake til treningen.

– Vi hadde en uke etter minor-kvalifiseringen hvor vi tok det rolig. Ellers har vi bare spilt som vanlig, lagt opp treninger tidlig på dagen og spilt så mye som mulig. Så gjelder det å finne en balanse på spillingen. Noen foretrekker å spille mye individuelt mens noen føler at de får mer utbytte av å slappe litt av etter trening. Og det er helt greit, så lenge man møter opp neste dag 100% fokusert og forberedt.

– Gjenstår å se om de holder sammen og klarer å bite tennene sammen i motgang

Nordavind er et hardt satsende lag, og det eneste laget i ligaen med lønn. Gill forteller litt om deres satsing internasjonalt.

– Det eneste målet vi har for øyeblikket er å komme oss inn under topp 30-rangeringen på HLTV og dra på en stort internasjonal turnering. Vi må bare være ærlige, her er vi ikke enda, og det er harde kår i den europeiske scenen. Men jeg har trua på gjengen som sitter der og med noen nødvendig grep tror jeg vi har noe å bygge på. I mellomtiden spiller vi det vi kan, både for å se hvordan vi ligger an og konstant få kamptrening.

Selv om mandagens motstander har en bra femmer på papiret, tror han ikke nødvendigvis denne kampen blir høstens finale.

– Jeg er blitt litt lei av å snakke bra om «aNdz» sine lag, så drar en vri og sier at de ikke er så gode. De har noen gamle gubber på laget som treffer bra, utenom om det er det lite å hente. Men fra spøk til alvor, skal vi dømme fra tidligere lagoppstillinger, er det vel en av de beste lagene de har hatt. De har en bra AWP-er og solide roller. Så gjenstår det å se om de holder sammen og klarer å bite tennene sammen i motgang. For det kommer allerede på mandag. Vil dog ikke si det er noe forsmak på eventuell finale, er flere sultne lag som godt kan overraske.

Morten «zEVES» Vollan får skryt av sin trener.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Tidligere i år ble Morten «zEVES» Vollan hentet inn til Nordavind. Gill sier at dette var en viktig brikke å få på plass, for å få en skikkelig leder inn i laget.

– Han har vært en viktig brikke for laget, både i og utenfor spillet. Han er flink til å kommunisere det han vil og er ikke redd for å sette krav til spillerne. Også skyter han ganske bra fra seg også. Blitt bedre med alderen mener jeg, avslutter Gill.

– Jeg skjønner ikke hva visjonen til Nordavind er

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «akez» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan
Haris «H4RR3» Hadzic
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (innbytter)
Erik Hansen «truth» Dyrnes (ferie)

Kingpins-kaptein og ringrev Anders «aNdz» Kjær forteller til Gamer.no at de skuffet i første runde, men håper å kunne rette opp inntrykket mot sine rivaler.

– Skuffelsen sier vel egentlig seg selv. Vi leder 13-7 og har full kontroll før jeg tror vi mister fullstendig fokus og det fører til stressing igjen. Så rett og slett bare mangel på offisielle kamper, det er helt standard at sånt skjer, forklarer Kjær.

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen stiller opp for Kingpins.
Eivind Von D

Uken før har ikke vært helt uten problemer. Kingpins må bytte ut en av sine spillere grunnet planlagt ferie. Han synes det er dårlig at Telenorligaen ikke godtar utsettelse.

– Vi må spille med innbytter i kampen mot Nordavind, siden «Truth» planla en ferie for et halvår siden. Så siden vi må spille med en annen i den kampen så tenker vi at den får gå som den går. At det ikke er mulighet for noen form for tilpassing er helt krise av Telenorligaen. Kan vi snart forstå at vi spiller i en amatørliga, man må kunne utsette en kamp for andre grunner enn naturkatastrofer, sier en skuffet Kjær.

– Hva mener du Telenorligaen kunne tilbudt dere?

– Det burde være mulighet for å utsette kamper, for eksempel innenfor samme spilluke. Det er rett og slett ting som for eksempel ferie med familien spillere ikke kan si nei til. Selvfølgelig skulle jeg ønske vi var i en situasjon hvor man planlegger etter liga sesongene, men det er en amatørliga og det er ikke sånn verden er. Jeg mener den knallharde linja Telenorligaen legger kun jobber mot miljøet. De har bare skaffet seg en situasjon hvor de slipper å ta hensyn til noe, sånn at lagene alltid taper. Lagene i ligaen burde gå sammen å endre det, konstaterer Kjær.

Anders «aNdz» Kjær skjønner ikke helt hva Nordavind driver med.
Eivind Von D

Mandag kveld møter de Nordavind, som før sesongen ble spådd som forhåndsfavoritt. Nå har også Nordavind gjort endringer på lagoppstillingen sin. Kjær skjønner ikke dette.

– Det endrer ikke noe for oss at de bytter noen spillere. Jeg skjønner ikke hva visjonen til Nordavind er eller hvor de vil med satsinga da det fremstår merkelig for meg. Spillerne er gode, men jeg kan forstå at de gjør endringer da noe måtte skje. Nordavind er uansett storfavoritter mot oss. Vi skal gjøre vårt absolutt beste, og gleder oss til en skikkelig match.

Han tror ikke Nordavind er svekket selv om de stiller med to reservespillere.

– Ikke nødvendigvis. Laget virket å ha problemer, og jeg har alltid ment at det er bedre å gjøre noe enn å la det fortsette. Tror det er helt opp til dem, de får inn rutine i «pyth», men vi får se om de får en stjerne i «kreaz».

– Alle spilllerne må være tøffe individuelt

Kingpins har to sterke taktiske ledere i lagoppstillingen sin, i tillegg til spillere som har god erfaring fra før. Vi spurte Kjær om han kunne fortelle litt hvordan dette fungerer i praksis når de spiller.

Kristian «akez» Kornbakk og Kjær jobber godt sammen.
Eivind Von Døhlen

– Vi har ingen veldig store uenigheter om hvordan vi skal spille. Vi har flere med god erfaring som kan komme med forslag om noe ikke funker. Det er jeg som er taktisk leder og tar avgjørelser, men jeg hører alltid på andre sine tanker og meninger, og alle kan komme med forslag. Den første som leser spillet og gjør kommer med en plan i en runde, er den vi stoler på, sier Kjær før han legger til.

– Vi har en ekstremt bra kombinasjon av spillere, jeg har virkelig trua på en bra høst for oss. Denne kampen kommer nok litt for tidlig for oss, så vi er ikke godt nok forberedt og må bruke en annen spiller, men gi det noen måneder til så kommer vi til å vise hva vi kan, sier en selvsikker Kjær.

Kjær forteller at det blir viktig å stole på egne ferdigheter mot rivalen.

– Alle spilllerne må være tøffe individuelt. Ta aggressive avgjørelser og at vi ikke lar Nordavind få styre kampen i deres tempo. Vi har ekstremt bra lagmoral og alle gutta storkoser seg sammen, så vi kommer til å sloss til siste runde.

Eksperter med flere vurderer denne sesongen som den med lavest nivå på lenge. Kjær er ikke helt enig.

– Syns det er helt likt som tidligere. Ikke spesielt bra, og dessverre vil de fleste være mikser når sesongen nærmer seg slutten.

Undertegnede foreslo en overgangsendring i en kommentar forrige uke. Kjær liker intensjonen med endringen, men er ikke sikker på at det er riktig måte å løse problemet på.

– Synes det gjør som mye annet. Baserer seg på at Telenorligaen og at den store majoriteten av spillerne er profesjonelle. Dette er en amatørliga, og spillerne er amatører. Jeg skulle ønske man kunne ha den type kontinuitet som ditt forslag ville gitt, men det ville ikke ført til at lag holdt sammen lengre. Det ville kun ført til at lag var mikser i lengre tid enn nødvendig. Før noe sånt kommer må det flere seriøse organisasjoner med faktisk økonomi på plass, så man kan stille krav til utøverne som representerer klubben.

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00: Kingpins - Nordavind
Kl 20:00: Digital Gamers - Momentum
Kl 20:00: Bitfix - Harald Trefot
Kl 20:00: Celestial - Flawless
kl 20:00: Infurity - Demise

Alle kampene spilles mandag 3. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

Kingpins-kapteinen tror kampen ender 1-1. Vi spurte han om hvem han hadde valgt, om han kunne plukket én spiller på Nordavind til sitt eget lag.

– Jeg er superfornøyd med laget mitt nå, og mener vi har like bra lag på papiret som Nordavind. Men om jeg måtte valgt en spiller, så er «hallzerk» det klare valget mitt. Rett og slett tatt enorme steg og vist seg som Norges beste AWP-er, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden