Counter-Strike: Global Offensive / WESG

– «Rain», «Jkaem» og «Rubino» planlegger å spille sammen i norsk kvalifisering

Kvalifiseringsturneringen for WESG starter i midten av september.

Helena Kristiansson; Helena Kristiansson

I midten av september starter den norske kvalifiseringen til det som kan regnes som et av de største e-sportarrangementene noensinne – WESG. Spillene de skal konkurreres i er StarCraft II, Counter-Strike, Dota 2 og Hearthstone. Det store mesterskapet – der det knives om 30 millioner kroner – er åpent for alle som ønsker å delta, med kvalifiseringsturneringer nå i september.

Kilder forteller til Gamer.no at et lag med flere kjente Counter-Strike: GO-spillere planlegger å melde seg på – som gir nordmenn et håp om tilstedeværelse i sluttspillet som spilles i Kina senere i år.

Dette er oversikten over kvalifiseringen til regionale finaler.

Etter det vi kjenner til planlegger Håvard «rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» Myrbostad, Ruben «RUBINO» Villarroel, Pål «Polly» Kammen og Bjørn «Skurk» Maaren å melde seg på turneringen som ett lag. Dette vil gi Norge en god representant i kvalifiseringen som starter 18. september.

Det er mulig at planene kan ha endret seg litt siden vi snakket med våre kilder – mest fordi vi er usikre på om RUBINO fremdeles skal være med på laget. I en TwitLonger-melding kunngjorde han nylig at han skal ta en pause fra kompetitiv spilling i en periode av personlige årsaker. Nordmannen spiller til daglig i Team Dignitas.

Kammen spiller til daglig i Epiphany Bolt som nylig kjøpte seg inn i 1. divisjonen i Telenorligaen, men dette skal ikke gi ytterligere konsekvenser for Epiphany Bolt som lag, annet enn i WESG-kvalifiseringen. Hvordan lagleder Anders «Andz» Kjær ønsker å løse dette er usikkert.

Slik er WESG

Det skal konkurreres i Counter-Strike, Dota 2, Hearthstone og StarCraft II i det enorme arrangementet. Arrangørene har uttalt at de ønsker å bli inkludert i de olympiske lekene, og av den grunn er det kun tillatt med spillere fra samme nasjon på hver lag. Norge skal ha en representant i alle fire spilltitlene til de regionale finalene som spilles i Kiev i Ukraina 6. - 9. oktober.

I Kiev vil totalt 20 lag og spillere konkurrere om åtte europeiske plasser til hovedturneringen som arrangeres i Shangai i Kina senere i år.

«Snute» skal også være med i WESG med StarCraft II, men først må også han kvalifisere seg »

Siste fra forsiden