«rain» på HLTVs topp 20 2018

«rain» kåret til verdens 18. beste spiller i 2018

Tror et stortalent i Nordavind vil ta steget i 2019.

Håvard «rain» Nygaard er på HLTV sin topp 20 liste for andre år på rad.
Maciej Kołek
FaZe og Håvard «rain» Nygaard hentet tre titler i løpet av 2018.
Bart Oerbekke/ESL

Norges soleklart største Counter-Strike-stjerne Håvard «rain» Nygaard er kåret til verdens 18. beste spiller av HLTV for 2018. Nygaard ble i fjor kåret til den fjerde beste spilleren i verden etter enorme prestasjoner for FaZe det året.

«rain» fortsatte å levere innledningsvis i 2018 og opparbeidet seg fire «EVP»-utmerkelser ved inngangen av juli. Totalt ble det tre titler for FaZe i løpet av 2018, etter mye turbulens rundt lagoppstillingene. Olof «olofmeister» Kajbjer var lenge ute av lagoppstillingen på bakgrunn av personlige problemer, og norske Jørgen «cromen» Robertsen ble hentet inn på midlertidig basis.

Kajbjer kom etterhvert tilbake i laget, men resultatene uteble mot slutten av sesongen. Likevel tre titler og gode prestasjoner i første del av året gjør at «rain» er på HLTV sin liste for andre gang på rad.

Tror «hallzerk» vil blomstre

I intervjuet med HLTV er likevel ikke hovedpersonen helt fornøyd med årets prestasjon. Han trekker frem motivasjonsproblemer som en faktor for de skuffende prestasjonene.

– Jeg tror jeg mistet noe av motivasjonen og lysten til å vinne etter at «olofmeister» tok en pause. 2017 var et strålende år for meg individuelt. Jeg vant også min første internasjonale turnering med FaZe det året, så det er enkelt å si at 2017 var et klart bedre år for meg enn det 2018 var.

Nygaard ser likevel fremover og håper mer fysisk aktivitet vil være nøkkelen for å komme tilbake i toppslag.

– Mitt personlige mål i år vil være å komme tilbake i form både i og utenfor Counter-Strike. Fysisk aktivitet og god helse påvirker tydelig spillernes prestasjoner.

«rain» tror Håkon «hallzerk» Fjærli vil ta steget i 2019.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I riktig tradisjon blir også topp 20-spillerne i år utfordret til å nevne en spiller de tror vil ta steget i løpet av det kommende året, og Nygaard ser tilbake mot Norge når han skal velge ut en spiller. «rain» tror stortalentet Håkon «hallzerk» Fjærli vil ta steget i løpet av 2019.

– Jeg har sett det norske talentet «hallzerk», og jeg tror han vil være den neste store som kommer fra Norge. Jeg håper han får muligheten til å vise seg frem mot de beste i løpet av 2018, avslutter Nygaard.

Ser etter «Karrigan»-erstatter

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Olof «olofmeister» Kajbjer

Les også
– Vi skal bli topp 30 i verden i løpet av høsten

Før sesongen skytes i gang er FaZe på jakt etter en femtemann etter at lagets taktiske leder Finn «Karrigan» Andersen ble benket i midten av desember, som siden er blitt lånt ut til EnVy. Det begynner å haste for det stjernespekkede mannskapet i FaZe. Lagets deltar i sin første turnering, iBUYPOWER Masters 2019 i Los Angeles allerede 19. januar.

En rekke spillere har vært ryktet til FaZe, blant annet en av verdens beste spillere Aleksandr «s1mple» Kostyliev. Kostyliev har selv avkreftet ryktene, og foreløpig er ingenting bekreftet.

Siste fra forsiden