Counter-Strike 2 - IEM Sydney 2023

«Rain» på topp i den første store CS2-turneringen

Slo «Hallzerk» i norsk finale og ble kåret til turneringens beste spiller.

Radosław Makuch/HLTV

Den første store turneringen i Counter-Strike 2 er unnagjort, og det ble norsk på topp. Håvard «rain» Nygaard og lagkameratene i Faze sikret trofeet i Intel Extreme Masters Sydney på søndag, der nordmannen også ble utnevnt som turneringens beste spiller.

Det skulle bli en «helnorsk» finale, med «rain» på ene siden og Håkon «hallzerk» Fjærli for Complexity på den andre. Sistnevnte fikk den beste åpningen, med 13-11 på sitt kartvalg, men så skrudde Faze opp tempoet.

10-13 på andre kart, i favør «rain» og kompani, sendte finalen til Ancient som det avgjørende kartet. Der ble det etter hvert svært jevnt, og lagene måtte ut i to runder med ekstraomganger før det hele kunne avgjøres på stillingen 16-19 til Faze.

Faze vant den første store CS2-turneringen. Fra venstre: «Twistzz», «broky» (delvis skjult), «ropz», «karrigan», «rain» og trener «NEO».
Radosław Makuch/HLTV

Ved siden av trofeet og premiepengene på en drøy million kroner, fikk «rain» også med seg pokalen for beste spiller. Det mye takket være imponerende spill gjennom IEMs innledende runder. Nordmannen endte til slutt med en sammenlagt-rating på 1.20 og solide tall innen både skadeutmåling og antall drap per runde.

Med seieren sikret Faze også en billett til IEM Katowice i februar neste år. Faze er det tredje laget som er kvalifisert for den storstilte turneringen, etter at G2 og Mouz ble klare tidligere i år.

Det norske laget Apeks var også med i turneringen, men røk ut i gruppespillet etter et oppgjør mot GamerLegion på tirsdag.

LES OGSÅ: Historien om Håvard «rain» Nygaard »

Siste fra forsiden