Sniktitt

Rainbow Six 3

Ubi Soft kommer med en rekke spennende titler fram mot nyttår. Rainbow Six 3 er et av de mest spennende spillene i vente for oss konsolleiere. Mange tror kanskje at dette er atter en kjip port av et PC-spill.

Så feil kan en ta, Rainbow Six 3 til Xbox er et helt nytt spill. Her er det forandret gameplay, andre oppdrag og en drøss av andre nyheter. Spillet er ventet ute sent i 2003 og da kun for Xbox.

Dette er et helt nytt spill i Rainbow-serien. Det har lånt en del fra storebror på PC, eller kanskje PC-versjonen etter hvert blir lillebror. Ut i fra det vi har sett i dag kan det nesten virke sånn. Spillet er adskillig mye mer action-basert enn det var på PC, med mindre planlegging og mer spilling. Det er dog ikke et "run-and-gun"-spill, ikke i det hele tatt. Det vil lønne seg å gjøre oppdrag så forsiktig og stille som mulig. Som på PC vil du være del av et lag som skal bekjempe terrorister som kun er ute etter å ødelegge verden. Ikke akkurat noe nytt der med andre ord. Det som er nytt er helt nye oppdrag, mange av dem på helt nye steder.

Spillet er mye mer dynamisk enn det har vært tidligere, og minimalt med skripting. Her har man bakt inn en intelligent kunstig intelligens (AI) som er der for å virkelig gi spilleren en skikkelig utfordring. AI vil kaste seg ut av veien når du kommer, de vil velte bord og skap for å skaffe seg dekning, og de vil samarbeide for å nedkjempe dere. Motoren har blitt kraftig oppdatert siden Rainbow Six 3: Raven Shield, noe vi kan takke den kraftige maskinvaren i Xbox for. Grafikken har blitt kraftig oppgradert, med bedre teksturer, bedre dynamisk lys og en rekke andre hetfige effekter PC-brukere ikke har fått se. Alt du ser i spillet kan flyttes, ødelegges eller skytes bortover. Det er altså ikke bare lyset som er dynamisk, omgivelsene er det også.

Spillermodellene er naturligvis laget med "inverse kinematics", så det er ingen stive og støkkette dødsanimasjoner å se her. Når noen blir skutt vil de forholde seg til omgivelsene de er i. Lander en død mann over et bord vil han ligge nærmest brekt over bordet. Som spiller vil du ha tilgang til over 30 våpen. Du vil kunne bruke både nattkikkert og infrarødt syn. Det kan minne en del om Splinter Cell når du drar på IR-brillene. Spillet har 14 oppdrag du enten kan spille gjennom singleplayer eller sammen med kompiser over LAN eller Xbox Live.

I "coop"-modus kan fire spillere samarbeide over nettverk eller Internett. Utover de 14 vanlige oppdragene vil du kunne åpne forskjellige bonus-oppdrag og hemmelige baner. Hvis du er koblet opp mot Xbox Live vil du i tillegg kunne laste ned enda flere oppdrag. Intet skytespill ville vært komplett uten muligheten til å slåss mot venner og kjente. Derfor har tittelen 10 dedikerte multiplayer-brett du og vennene dine kan spille på. Spillet skal etter planen komme ut i november, og som sagt, kun til Xbox.

Siste fra forsiden