Anmeldelse

RalliSport Challenge 2

På feil side av svenskegrensa holder de etter hvert godt kjente utviklerene fra Digital Illusions til. Med et arsenal av godt mottatte titler under frakken, burde alle forutsetningene ligge godt til rette for nok en kjempetittel fra landet med billig kjøtt og lav pris på nye biler. Og gjett om det går unna.

Side 1
Side 2
Side 3

Værfast i en virtuelle verden
Følelsen av vær, av hvordan det hele blir vanskeligere med de ulike typene (noe mange spill dessverre mangler) og hvordan solen brenner i øynene over åskammene i tidlige morgentimer, engasjerer deg i langt større grad enn tidligere spill. Kalde vinternetter i Sverige fører til at du gang på gang sjekker at du faktisk befinner deg i den lune, varme sofaen fortsatt og ikke har forvillet deg ut i svenske, naturskjønne omgivelser hver gang det går kaldt nedover ryggen. Som de fleste kanskje har forstått, er jeg umåtelig imponert av hvordan dette spillet tar seg ut, både effektmessig og rent grafisk. Det er enkelt og greit pent. Bare sett deg ned, pass på å holde munnen forholdsvis godt lukket og ta deg tid til å beundre dette.

For de av oss som er rally-fantaster på både hals og nakke, var det en liten overraskelse at kartleseren vår prøvde seg på en "medium right" tidlig i spillet. Nøyaktigheten er ikke helt på topp med en så generell angivelse, men heldigvis hadde man tenkt på dette. En rask tur inn i menyen og vips var orienteringskameraten vår i langt bedre form og kunne opplyse om både ener- og niersvinger med alt i mellom. Notene er litt uvante for de av oss som har levd oss inn i Nicky Grist sin gradering av svinger, men etter et par timer begynner sjargongen å sitte. Jeg savner gradering på svinger som nyper, det vil si svinger som blir skarpere etter hvert som man kommer lenger ut i de. Kartleseren nøyer seg innimellom med å si at de blir skarpere, ikke hvor mye skarpere de blir. Dermed hender det at man ender opp med å feilberegne farten inn mot svingen, spesielt i de tilfeller hvor overgangen er ganske stor. Tunga kan få ganske vondt i det man oppdager at "to venstre nyper" egentlig er en sving som starter ganske forsiktig, men plutselig blir til en brå venstre.

Moro for de fleste
Selv om RalliSport Challenge 2 helt sikkert får rally-fanatikere som sin hovedmålgruppe, er det mye moro på flere områder. Du har muligheten til å vise dine evner i rallycross, isløp, en mot en-løp og bakkeløp. Grenutvalget er med andre ord identisk med forløperen, noe jeg gjerne skulle ha sett utvidet. Det kunne vært morsomt å ha muligheten til et par andre grener, slik som ferdighetskjøring og gjørmebrøyting. Det blir nesten litt for galt å klage på et allerede godt utvalg, men mye vil ha mer som alltid. En ting som iallfall er sikkert, er at man merker hvor mye en kartleser egentlig betyr når bakkeløpbilen forsvinner ut i horisonten etter en litt uventet sving i 250 km/t.

Skulle du være så uheldig å plassere nevnte bil ut i nevnte horisont, skal du være sikker på at de synlige tegnene blir godt plantet i synsfeltet ditt. Bilene dine ristes i fillebiter, blir skjeve, mister hjul og helvete er generelt sett løs. Enkelte elementer i skademodellen virker imidlertid ikke helt virkelighetstro, men vi kan være snille og vende det onde øyet vekk for et par sekunder. Detaljene er uansett mange og det imponerer å se en stakkars Subaru Impreza voldtatt til nederste bildel av røff, australsk natur. Ved riktig så spektakulære kræsj skifter kameraet til en tredjepersons vinkel og du får fullstendig overblikk over de katastrofale rundkastene du har begitt deg ut på. Etter endt løp kan du så bivåne det hele på nytt, fra flere kameravinkler etter eget ønske, eller lagre det hele til disk og vise det fram til venner og fiender i tide og utide.

Vroom, vroom og psssh
Lydeffektene fungerer veldig godt til det de skal gjøre, skape en fartsfølelse og en innlevelse som få andre kan skilte med. RalliSport Challenge 2 har mulighet for kontinuerlig musikk, men det kan fort bli litt masete om du har planer om å høre hva kartleseren din prøver å fortelle deg. Kvaliteten på den inkluderte musikken er helt på nivå med det man kan forvente av en høyprofilert produksjon som dette.

Side 1
Side 2
Side 3
Xbox

Les også

Siste fra forsiden