Anmeldelse

RalliSport Challenge 2

På feil side av svenskegrensa holder de etter hvert godt kjente utviklerene fra Digital Illusions til. Med et arsenal av godt mottatte titler under frakken, burde alle forutsetningene ligge godt til rette for nok en kjempetittel fra landet med billig kjøtt og lav pris på nye biler. Og gjett om det går unna.

Side 1
Side 2
Side 3

Den utrolige fartsfølelsen man får av å sitte i en løpsbil er ofte rimelig fraværende i spill. Her har derimot korstoget kommet hjem til utgangspunktet sitt og kan skryte av gode resultater. Hele spillet bygger opp under fartsfølelsen, fra lydeffekter, bakgrunnsmusikk og grafiske effekter. Det går styggfort unna i nedoverbakker og du er redd for å miste kontrollen på kjerra i hvilket som helst sekund. Hoppende over åskanter, dykkende ned i juv mellom store fjell og skrensende igjennom tunneler er sikkerhetsbeltet din siste forankring i en levende tilværelse etter endt løp. Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg mistenkt sofaen vår for å være på full fart igjennom både svenske og engelske landskap.

Meget interessant flerspiller
Flerspiller er godt integrert i RalliSport Challenge 2, med støtte for både systemlink mellom to eller flere Xbox-er, delskjerm og Xbox Live. Spillet har støtte for XSN Sports, et nytt turneringssystem som brukes til å arrangere små eller store turneringer online via Xbox Live. Det er litt skuffende hvor få spillere som kan være med i et løp når du spiller over Live, rett og slett ikke mer enn fire med mindre du slår av kollisjonskontrollen, og dermed kan ha opp til seksten spillere med. Rallisport Challenge 2 håndterer dette med "scoreboards" på en veldig flott måte, og poengsystemet er sterkt integrert i dette. Det fungerer ganske enkelt slik at du får poeng basert på hvor godt du gjør det, slik at du kan slå tiden til andre spillere på forskjellige baner, og sanke inn poeng på den måten.

Slår du tiden til spilleren får du maksimum poeng, når du ikke helt opp får du mindre poeng av "potten". Det gir deg en mulighet til å komme til toppen uten å være best i spillet, så lenge du jobber hardt nok for å komme dit. XSN Sports gir deg også muligheten til å sjekke statistikker over Internett via det offisielle nettstedet. På den måten kan du hele tiden finne ut hvor du ligger i systemet, når som helst og hvor som helst. Turneringer kan være store eller små, og kan holde på i flere uker. Det gir virkelig flerspilleraspektet en helt ny dimensjon og oppfordrer til et langt større engasjement enn vanlig. Flerspiller er ganske enkelt veldig godt implementert i Rallisport Challenge 2, og gir deg muligheten til å utnytte alle aspekter i énspiller-delen sammen med andre spillere.

I tillegg til å ha den nesten obligatoriske støtten for Xbox Live, har du som nevnt også muligheten til å invitere en kamerat over for å utkjempe en kamp på liv og død (iallfall for bilens del) i heftig metalldans over gjørmete kulisser. Dessverre merker man at spillet begynner å slite litt med hastigheten når to spillere gjør inntog på samme skjermarena, men det er vel omtrent som forventet. Etter endt målpassering har du også muligheten til å få en enkel statistikk over løpet ditt, slik som maksfart og gjennomsnittshastighet for hele løpet. Og da er det bare å gni det inn i ansiktet til din forhenværende kamerat, at ikke bare kom han bak deg inn i mål, men han klarte ikke engang å få bilen til å bevege seg like fort som deg. For en fyr.

Erling Ellingsens synspunkter:
Rallisport Challenge 2 er bilspillet som ikke bare vil glede bilspillfantaster, men også alle oss andre. Digital Illusions har med denne tittelen gitt oss et spill som balanserer godt mellom arkade og realisme, og som setter disse to elementene side ved side. Det er enklere å komme i gang med, og selve kjøringen blir aldri frustrerende eller forstyrret av irriterende detaljer eller vanskelig bilkontroll. Rallisport Challenge 2 har også en mengde av variasjon og innhold, med titalls biler, baner og miljøer du kan kjøre i. Poengsystemet fungerer glimrende, og måten du låser opp nye godbiter slik som biler og baner i karrieremoduset er en god "gulrot" for deg som spiller, og som får deg til å stadig jobbe deg videre i spillet. Spillet ser glimrende ut, med storslåtte miljøer og baner som bare fortsetter inn i evigheten, og fungerer som en flott innpakning til et allerede bunnsolid bilspill.

Konklusjon
Det burde ikke komme som noen stor overraskelse at jeg ber alle og enhver som har en viss interesse for bilspill, og som innehar en Xbox, om å gjøre seg selv den tjenesten det er å gå til innkjøp av dette spillet. Selv om det er enkelte elementer som irriterer og som gjerne kunne ha vært gjort bedre, er dette så morsomt og underholdene at det ikke er noen vei utenom. Jeg etterlyser litt nyskapelse og forsøk på å tenke på utsiden av konvensjonelle bilspill, men for all del, her er det nok å holde fingrene i for lang tid framover. RalliSport Challenge 2 har et visst arkadepreg over seg, så ikke gå til butikken og forvent en fullstendig simulator. Gjør du ikke det, finnes det uendelig mange kjøp som er dårligere enn dette. Arkadepreget kan enkelte ganger bli litt vel dominerende og jeg savner en mulighet til å kjøre hele rally og en skademodell som ikke blir tilbakestilt ved starten av hver strekke. Husk gummistøvler og varmt tøy. Snø og gjørme kommer til å bli dine to beste venner i sommer.

Side 1
Side 2
Side 3
Xbox

Les også

Siste fra forsiden