Raymans kansellerte Super Nintendo-versjon dukket opp etter 25 år

Du kan laste ned og prøve prototypen.

Omar Cornut

Utviklerveteranen Michel Ancel gjorde litt av et funn tidligere i år, da han gravde opp en prototype av Raymans kansellerte Super Nintendo-versjon. Kun få dager tidligere hadde han uttalt at det 25 år gamle arbeidet hadde gått tapt med tiden, men plutselig dukket spillkassetten opp fra intet.

Den unike kassetten virket fortsatt etter 25 år.
Michel Ancel

Ifølge Ancel var det opprinnelige Rayman spillbart på Super Nintendo, men versjonen ble aldri ferdig. I stedet skiftet utvikleren fokus mot nyere konsoller, og eventyret – som sparket i gang den innflytelsesrike plattformserien – endte opp på Atari Jaguar, PlayStation og Sega Saturn.

Lagt ut for nedlasting

Etter funnet av kassetten skrev Ancel spøkefullt at han burde lage en Switch-versjon av spillet. Som ventet ble ikke det noe av, men prototypen har likevel funnet veien ut til allmennheten.

Slik kunne Rayman sett ut på Super Nintendo. (Video: ShiryuGL)

En utvikler ved navn Omar Cornut spurte nemlig Ancel rett ut om han kunne låne kassetten og legge ut prototypen på internett. Forespørselen ble tydeligvis godkjent, og hvem som helst kan nå laste ned Super Nintendo-Rayman fra Dropbox og spille ved hjelp av en emulator.

Som Cornut påpeker er det riktignok kun en veldig tidlig prototype, som er langt unna å være et fullstendig spill. De som laster ned får tilgang på ett område, med enkle plattformsekvenser og ingen fiender. Hele opplevelsen kan du se i videovinduet over.

Nå jobber Michel Ancel med Beyond Good and Evil 2.
Se 14 minutter fra det ambisiøse spillet her »

Siste fra forsiden