Michel Ancel

Rayman-skaperen slutter i spillbransjen for å jobbe med et naturreservat

Michel Ancel takker for seg etter 30 år.

Michel Ancel fra en Nintendo Direct-sending.
Nintendo

I et Instagram-innlegg publisert fredag forteller Michel Ancel at han er ferdig i spillbransjen. Nå er planen til den velkjente spilldesigneren å jobbe med et naturreservat – noe som poengteres godt i den vedlagte videoen der en tilsynelatende vill rev napper en brødpose fra ham.

Michel Ancel er en av vestens mest kjente spillskapere. Plattformhelten Rayman, Beyond Good & Evil og Rabbids-skapningene er alle å finne på CV-en hans, sammen med mindre kjente prosjekter som Peter Jackson's King Kong og Brain Blasters.

Ingen endring for Beyond Good & Evil 2 og Wild

Frem til nå har Ancel vært fokusert på to av Ubisofts kommende spill: Beyond Good & Evil 2, og Wild. I innlegget forsikrer han om at begge prosjektene er godt på vei, og at arbeidet med å ferdigstille dem fortsetter uten ham.

Beyond Good & Evil 2.
Ubisoft

– Ikke noe å bekymre seg over. I mange måneder nå har teamene vært autonome, og det går superbra med prosjektene. Vakre ting er i emning, sier han.

Omtrent samtidig med Ancels beskjed ga Beyond Good & Evil 2-utviklerne en oppdatering på hvordan det går med spillet. Sist vi hørte fra dem var på tampen av 2018, da de slapp en halvtimes lang video.

– I flere år har Michel øst av sin kreative visjon, og hjulpet oss med å holde oss tro mot Beyond Good & Evils utrolige univers. Hans kompromissløse lidenskap presset oss til å omdefinere mulighetene i å skape en svær, multikulturell og futuristisk sci-fi-verden. Når vi nå jobber videre vil vi alle beholde denne troskapen til hans visjon. Som Michel nevnte har han ikke jobbet med spillet på en stund nå, sier produsent Guillaume Brunier om spillet.

Rayman Origins.
Ubisoft

Den lemløse plattformhelten Rayman er nok det Ancel blir mest husket for. Det første spillet kom i 1995, og har siden da blitt fulgt opp med både 3D- og nye 2D-oppfølgere. I nyere tid har både Rayman Origins og Rayman Legends blitt hyllet som gode innslag i serien – sistnevnte fikk faktisk full pott hos vår anmelder.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Rayman »

Siste fra forsiden