Red Dead Redemption ser lovende ut

Første videoglimt av spillet frister.

Utvikleren Rockstar er virkelig rockestjernene i spillindustrien. Gang på gang har de levert de aller kuleste, stiligste spillene i gata. Dette er spesielt tydelig i utviklerens Grand Theft Auto-serie. Med GTA-spillene har Rockstar ikke bare levert morsomme og ekstremt gjennomførte sandkassespill, men også oppfunnet og deretter flere ganger gjenoppfunnet en sjanger som i dagens spillverden er en av de aller mest relevante.

Så når rockestjernene annonserte cowboyspillet Red Dead Redemption var det nok bare innbitte skeptikere som ikke hadde i alle fall litt forhåpninger. Westernspill finnes det overraskende få av, til forskjell fra både film og bøker har spill aldri helt funnet seg til rette i kvegtyvenes USA. Et GTA-aktig spill satt til den ville vesten høres unektelig spennende ut, men hvordan vil det hele bli?

Siden vi tilsynelatende lever i trailerenes tidsalder er det nok en gang et stykke film som gir oss noe å gå ut i fra. Denne gangen er det snakk om ordentlig spillbart materiale, og ikke forhåndslagd CGI-film. Se den selv under:

Dette klippet later til å være en introduksjon til en serie med informative videoer fra spillet. Det må være greit å fastslå ut i fra dette at spillet ser meget lovende ut. Red Dead Redemption ser ut til å være et klassisk åpen verden-spill, men med hesteridning i stedet for biler. I tillegg blir det vist en rekke minispill tro til tidsperioden, som både knivleker, gambling og jakt.

Red Dead Redemption vil by på tre særegne spillbare regioner. I følge Gamesradar som har fått kikke litt på spillet, vil det samlede området være større enn GTAs Liberty City. De tre regionene er New Austin, Nuevo Parasio og West Elizabeth.

Det loves at spillet vil ha en fremtredende og spennende historie, med et stort antall personligheter å forhold seg til underveis. Som den tidligere bandelederen John Marston skal man forsøke å spore opp de andre eks-medlemmene av den kriminelle gjengen. Denne jakten begynner i USA, men etter hvert fører sporene til en spesielt voldelig del av Mexico, hvor et opprør med påfølgende kupp er i gang. Dette opprøret vil Marston ta del i.

Det er tydelig at spillet tar i bruk Euphoria-spillmotoren, kjent fra GTA4 – men med betraktelig forbedrede grafikkløsninger. Både ragdoll-fysikken og skytemekanikkene minner mye om Nico Bellics kriminalepos, uten at det er en negativ ting.

I tillegg fortelles det om et omfattende ære-system. Man kan gjøre omtrent hva man vil i Red Dead Redemption, men handlingene får konsekvenser. Gode handlinger gjør at æren din øker, onde handlinger gjør at æren synker. Du velger selv om du hjelper kjøpmannen fra bandittene, eller om du dreper både banditter og kjøpmann og tar alt utbyttet selv.

Spillet er fullt av lignende situasjoner. Vil du drepe den ettersøkte banditten eller bare uskadeliggjøre ham og overgi fyren til sheriffen? Går du for langt vil du kjapt få dusørjegere etter deg, men det er mulig å bestikke sheriffen og dermed slippe unna.

Red Dead Redemption kommer til Xbox 360 og PS3 den 30. april 2010. Vi gleder oss!

Siste fra forsiden