Celestial møter Riddle - Telenorligaen

– Regelen burde gjelde 24 timer før kampstart og straffen bør være mildere

Håkon «Flaker» Solberg diskuterer lagoppstillings-regelen før søndagens klassiker mot Riddle.

Celestial mot Riddle har blitt en klassiker. Søndag møtes de igjen til dyst.
Tor Steinar Nastad Tangedal/Montasje Gamer.no

SLIK SPILLER FJERDE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 18:00: Fact Revolution - Royal Vikings
Kl. 18:00: Bitfix - Quantum
Kl. 18:00: Celestial - Riddle
Kl. 18:00: nDurance - RØKT SKINKE
Kl. 18:00: Berserk - Air

Terminliste »

Tabell »

Søndag er det igjen duket for en ny runde av Telenorligaen. Runden blir den fjerde i rekken etter at Telenorligaen returnerte forrige uke.

I ukens Twitch-sendte kamp møtes Celestial og Riddle til dyst, i det som etterhvert har blitt en klassiker og et sterkt rivaleri.

Celestial har vært tvunget til å et spillerbytte etter at Adrian «Dipzey» Kjellesvik ble hentet av nDurance. Inn har Kristian «Lifting» Næsgaard kommet i posisjonen hvor Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas har figurert midlertidig.

Riddle på sin side har hatt en svært hektisk uke med deltakelse i Nordic Championship. Resultatmessig har ikke laget gjort en stor figur enda etter fire strake tap. Laget har likevel tatt med seg verdifull erfaring videre.

Kampen ser du direkte søndag fra klokken 18:00 på vår Twitch-kanal »

– Tror ikke det finnes noen spesiell rivalisering mellom oss og Riddle

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Magnus «Lame2Fame» Thorvaldsen (Support)

I Celestial-leiren har det også vært mye aktivitet denne uken. Laget ble idømt tap mot Fact Revolution i andre serierunde, gjennom en regel som har vært kraftig debattert den siste uken. Top Lane-spiller i Celestial, Håkon «Flaker» Solberg forklarer litt om situasjonen.

– Mot Fact Revolution gikk vi sterkt ut og hentet 1-1, noe som kanskje var over vår forventning. Vi tapte derimot kampen på regelen om å sende inn lagoppstilling 3 timer før kampstart. Ledelsen i Fact Revolution og Celestial var begge enige om at straffen var streng, og at Fact Revolution var opplyst om vår lagoppstilling i god tid før kampen, gjennom en tilsvarende artikkel som denne. Personlig mener jeg at regelen er nødvendig, men den burde gjelde fra 24 timer før kampstart slik at lagene kan innøve skreddersydde taktikker i treningskamper. Straffen burde også komme i mildere form, helst ved tap av «bans», eventuelt tap av poeng, eller tap av kamp etter advarsel.

Håkon «Flaker» Solberg mener laget har hentet inn gode erstattere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Poengtapet har gjort veien til sluttspill noe lengre. Solberg henger likevel ikke med hodet og mener laget fremdeles selv kan gjøre jobben.

– Så langt har vi havnet litt bakpå i sesongen, vi skulle gjerne hatt en seier mot RØKT SKINKE, men de er sterke i år og klarte til og med poeng mot Fact Revolution. Heldigvis kunne «Ploxy» spille mot Nordavind og regelrett skaffet oss tre poeng på egenhånd.

Som tidligere nevnt ble Celestial tvunget til å gjøre et spillerbytte. Solberg forteller litt om endringen dette gir laget.

Les også
– Det blir første HLTV-kamp for «sido»

– Vi har utført et par spillerbytter, vi har hentet en motivert Support som bidrar med god humor og godt humør, samtidig som han er en av de aller høyest plasserte spillerne i «SoloQ». I Jungle ble vi tvunget til å hente innbyttere når «Dipzey» fikk et bedre tilbud i nDurance, her har vi hentet «Lifting» og «Ploxy», som begge fyller den rollen godt.

Solberg hauser ikke opp kampen mot Riddle nevneverdig, men tror oppgjøret blir en jevn affære.

– Jeg tror ikke det finnes noen spesiell rivalisering mellom oss og Riddle, selv om det blir en av våre jevnere oppgjør denne sesongen, avslutter Top Lane-spilleren.

– Vi er ganske mye bedre enn syv av de ni andre lagene i ligaen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Nicolai «Bendix» Bendix (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Riddle har på bakgrunn av nevnte Nordic Champioship en kamp til gode på de andre lagene. En seier i hengekampen vil gjøre at Riddle gjør et stort byks mot toppen av tabellen. Trener i Riddle, Torbjørn Berg tror laget har litt blandede følelser for sesongen så langt.

– Jeg tror laget er ganske fornøyd med sesongen i Telenorligaen så langt. Vi er jo så klart misfornøyde med hvordan det gikk i Nordic Championship derimot.

Riddle står som kjent med fire strake tap i turneringen. Berg forteller litt om nedturen under Nordic Championship.

– Treninger og slikt har gått ganske bra i uka før Nordic Championship startet, slik at vi gikk inn med en god følelse. At det kom til å bli vanskelig å spille mot PPK var noe vi var forberedt på, så det å tape mot dem var ikke noe stort sjokk. Tapet på kart to mot Roligan tar jeg på min kappe. Vi ga dem de samme karakterene som de hadde vunnet med på første kart, fordi jeg trodde vi hadde riktige motangrep. På det siste kartet skal vi vinne 100 av 100 ganger. Det er ganske flerfoldig de problemene vi har hatt i Nordic Championship. Det er vanskelig å peke på bare en ting som har gått eller blitt gjort feil både under og i forberedelsene til kampene, men jeg tror og håper vi skal ha det fikset til neste uke.

Idømt tap grunnet manglende innsendt lagoppstilling har vært tema i flere miljøer denne uken. Berg mener regelen er et godt tiltak, men er både enig og uenig i synspunktene til kollega Solberg.

Trener i Riddle, Torbjørn Berg mener laget er blant de sterkeste i ligaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg støtter det at lagene må ha sendt inn startoppstillingen før kampen starter. Det skal ikke være noen problemer å bare huske å gjøre det. Personlig ville jeg kanskje satt grensen til 24 timer, siden 3 timer er litt lite. Er ikke alltid man har tid til å gjøre forhåndsarbeid og sånt da. Jeg mener straffen Celestial fikk var grei.

Berg har sterk tro på at laget vil gjøre en sterk sesong etterhvert som den utarter seg.

– Jeg tror vi, nDurance, Fact Revolution og Bitfix tar oss til sluttspillet. Jeg tror alle vi fire er ett nivå over de andre lagene i ligaen.

Riddle har i likhet med alle andre lag gjort spillerbytter før sesongen. Vi spør Berg hvordan arbeidet blir fremover.

– Alle spillerne vi har på laget nå bortsett fra «Bendix» er spillere jeg allerede har jobbet med. Tre av de spilte også sammen på Riddle i fjor så vi har ett ganske godt samspill som lag. Jeg føler det samspillet vi har er sterkere nå enn det var i fjor.

Berg forteller deretter hvordan han forbereder seg inn mot de enkelte lagene.

– Forberedelsene til kampene er ganske standard tror jeg. Jeg ser på profilen til samtlige spillere på motstanderlaget og hvis de har noen kamper som har blitt strømmet så ser jeg gjennom draft og spillestil til laget. Siden vi er ganske mye bedre enn syv av de ni andre lagene i ligaen så er det de som må forberede noe spesielt mot oss. Hvis begge lagene spiller standard vinner vi, avslutter Berg.

Siste fra forsiden