Sniktitt

Reign of Fire

Vi befinner oss 20 år fremover i tid, i en farlig verden hvor mennesket ikke lenger er på toppen av næringskjeden. Et ildsprutende vesen har våknet etter en veldig lang søvn og har fått behov for å strekke litt på seg. Er det nå menneskets tur til å se det evige mørket?

Forestill deg et horribelt scenario hvor nettopp mennesket blir utfordret av skjellhudede drager. De er skremmende store, brennende farlige og kan utrolig nok true hele menneskeheten. Det hele har kommet til å være eller å ikke være, og det er ingen plass for nåde. Slik lyder neste tittel fra Bam! Entertainment som kommer om ikke så altfor lenge. La oss ta en liten sniktitt, og finne ut hva vi som spillere, kan ha i vente.

Det var en gang i London
Reign of Fire er et actionfylt spill utgitt av Bam! Entertainment. De har utgitt kjente titler som blant annet "World Rally Championship" og "Wipeout Fusion". De har sitt hovedkontor i California i USA, nærmere bestemt San José. Handlingen i Reign of Fire er imidlertid ikke lagt rundt dette stedet, men intet mindre enn travle London, hvor produsenten av spillet, Kuju , har sine hovedkontorer. Spillet er basert på den snart kino aktuelle filmen med samme navn, ("Ildens Herskere" på norsk) som skal komme i kinoene den 15 november. Kjente skuespillere som blant annet Matthew McConaughey og Christian Bale har hovedrollene i denne filmen. Spillet og filmen har mange likheter, blant annet følger spillet den samme brutale historien som filmen også gjør.

London by er nesten ikke til å kjenne igjen. En by som har tålt mye motstand før, har nå kanskje møtt sin flyvende overmann. Etter at dragene dukket opp, har det ikke blitt igjen mye av den ellers travle byen. De fleste overlevende har forlatt sine eiendommer og rømt ut til bygda for å søke tilflukt. Der har de gjemt seg i gamle festninger og andre steder hvor de kan ha et tak over hodet. Quinn, som er navnet på helten spilleren kontrollerer, er medlem av en av de tre gjenværende resistansene, Kentucky Irregulars. De har samlet opp en mengde effektive våpen og folk som er villige til å bruke våpnene. Nå planlegger de hvordan de skal slå tilbake mot dragene. De er på utkikk etter dragen som startet dette marerittet, og alle spor peker selvsagt mot intet mindre enn London by. Dermed er spillet igang. Reign of Fire er lagt opp som et tredjepersons skytespill.

Personligheten som man har kontroll over befinner seg alltid i et velutstyrt kjøretøy. Dette ligner en del på spillet "Halo" på Xbox, hvor man også i noen tilfeller benytter effektive kjøretøy til sine formål. Samtidig kan man plukke opp mange forskjellige våpen til kjøretøyene, som for eksempel varmesøkende raketter. De fleste vil nok være enige om at en varmesøkende rakett vil være et mer hendig valg enn et maskingevær, når man jakter på drepende drager. Ammunisjonen er det ofte ingen vits å spare på, da man ofte får tilgang til mer. Og når dragene først angriper, kommer de som regel aldri alene, og da blir det veldig mye skyting. Eksempler på disse kjøretøyene man kontroller er; jeep, brannbil og firehjulssykkel, som avhenger av hvilket oppdrag man befinner seg på. Kjøretøyene passer selvfølgelig til spillerens oppdrag. I et oppdrag skal en brannbil for eksempel brukes til å slukke en brann (utrolig nok) og en jeep kan brukes til blant annet å slakte både bakke- og flygende drager.

Fri som en drage?
Landskapene som man støter på i spillet, har kraftige preg av sammenstøtene mellom dragene og menneskene. Ofte er brennende bygninger og ramponert terreng de eneste vitnene som kan si noe om hva som virkelig har hendt der. Som jeg tidligere nevnte, har spillet og filmen samme historie. I tillegg har spillet også hentet stemmer og musikk ifra filmen. Våpnene i spillet er også basert på de som er finne i filmen. Dette skal hjelpe spillet å få et bra preg og en skremmende atmosfære. Med andre ord er spillet veldig likt filmen. Reign of Fire har store brett som spilleren kan bevege seg rundt på, med mindre du har et stort flyvende vesenet pesende bak deg. Dessverre blir man ofte kommandert rundt, og får aldri muligheten til å utforske brettene ordentlig.

Heldigvis har man ofte mange personer rundt seg, og de dekker en som regel. Uansett har spillet en annen stor og sentral modus. Dersom man er en av de som ikke liker å ha en flyvende drage på størrelsen av en Boeing 747 på nakken, har spillet en morsom vri på handlingen. Derfor kan du etter å ha gjennomført spillet med helten Quinn, spille som de onde dragene. Der starter du som en liten og nokså puslete drage, som skal ende opp som verdens største og garantert farligste smeltemaskin. Målet som drage er selvfølgelig å likvidere menneskeheten en gang for alle, og overta plassen som herskere over denne planeten. Flammeeffektene til dragene er veldig gode og ser veldig realistiske ut, flammene beveger seg også til andre objekter. Grafikken passer også greit inn i spillet. Kontrollstilen har produsenten valgt å gjøre så enkel som mulig, da det er masse forskjellig som skal håndteres i spillet. De fleste doningene har samme kontroll, og dragene har en standard kontrollstil. Det tar ikke lang tid å venne seg til styringen, men den er noe kronglete i noen situasjoner. Det samme gjelder også synsvinkelen, som noen ganger er virkelig hemmet.

For å ha fremgang i spillet, er det visse kriterier som må fullføres i hvert oppdrag. Tid og effektivitet er nøkkelord. I tillegg til dette, har produsenten lagt til et slags poengsystem. Det blir gitt poeng på treffsikkerhet, gjenværende liv og tiden som man brukte på å greie oppdraget. Ut ifra dette blir man tildelt en medalje; gull, sølv og bronsje. På denne måten får spilleren en enkel tilbakemelding om hvorledes spilleren ligger ann. Produsenten, Kuju, har sagt at ikke bare dragene skal se skumle ut, men de skal oppføre seg sånn også. Hvorvidt produsenten holder sitt ord, får vi vite i den endelige utgaven av spillet. Reign of Fire skal ifølge planen bli lansert 14. november på de fleste konsoller; PlayStation 2, GameCube, Xbox og Game Boy Advance.

Siste fra forsiden