Sniktitt

Reisebrev del 4

Gamer.no har i år sendt Erling og Kjetil til E3 2003. Som en liten ekstra bonus, i tillegg til artiklene, vil de prøve å skrive daglige reisebrev om selve turen. Det har vært noen slitsomme dager, og kroppene begynner å verke etter trasking og ståing. Søvn og hard jobbing prioriteres over mat.

Gamer.no har i år sendt de to medarbeiderne Erling Ellingsen og Kjetil Aakvik Gogstad til Los Angeles for å dekke den store spillmessen E3. I løpet av uken de er i USA vil de holde oss oppdatert med det nyeste av nye fra spillverdenen. Gamer.no har fått ordnet mange spennende avtaler og vil gi dere lesere en mengde saftige artikler i ukene som kommer. Som en liten ekstra bonus vil de prøve å skrive daglige reisebrev om selve turen og spe litt på med nyheter de ikke får plass til i andre artikler. Både Erling og Kjetil skriver disse reisebrevene, selv om bare en av dem går frem som forfatter.

Atter en dag er over oss. I dag valgte vi å sove lenge, lenge. Det vil si til klokka var minst åtte på morran. Første avtale var ikke før klokka 10, så vi tok det med ro. Det skulle vise seg at vi tok det litt vel mye med ro, det var bare så vidt Erling rakk avtalen sin hos EA klokka 10. Hva han fikk se der kan dere lese i artiklene han skriver derfra. Jeg hadde ikke noen avtale før enda litt senere, klokka halv elleve. Det var muligens den viktigste avtalen jeg hadde i løpet av hele messa. Senere på dagen fikk jeg se på noe som muligens var enda større, mer om det siden. Nå var det på tide å se på det meget etterlengtede, det gigantiske, det ville; Half-Life 2. That's right, det var på tide å se, nettopp, Half-Life 2. Skal jeg si det en gang til? Greit da, så skal jeg la være. Det ble en del film fra spillet, filmer som viser hvor vill grafikken blir og hvilket sykt spill vi har i vente. Etter denne lukkede visningen ble det utlevert noen ganske eksklusive t-skjorter. Sorry guys, den beholder jeg selv!

Etter å ha kommet sånn delvis over sjokket hadde jeg god tid til å traske rundt i hallen og se på andre spill. Det er tonnevis med lovende titler på vei i løpet av året. Så klart, det blir ikke bare til å se på spill hele dagen. Det er jo drøssevis med lettkledde damer å ta bilder av også. Og bilder har vi tatt, massevis av bilder. De kommer vi til å legge ut så fort E3 er over (Kjetil da, din gris, ble vi ikke enige om holde slikt vekk fra Gamer.no - red. anm.). Vi må jo vente og se om det er flere igjen å ta bilder av. Det er nok nære på at vi har bilder av alle, men vi vil være sikre på at det ikke har gjemt seg bort noen i en krok. Derfor drøyer vi den artikkelen litt til. Etter å ha kikket på spill, og damer, lenge nok var det på tide å løpe videre til neste avtale.

Tiden var inne for møtet med Ubi Soft. Her skulle vi bruke den neste timen til å kikke på de viktigste titlene de har til oss de neste månedene. Øverst på lista i Ubis øyne står Prince of Persia: The Sands of Time. Det var et lekkert spill som så veldig lovende ut. I våre øyne så likevel Far Cry ut som en mer spennende tittel. Dette er et førstepersons skytespill av den nye skolen. Altså et spill uten scriptede hendelser og plagsom forutsigbarhet. Her er det enorme brett og kjempesmart AI som gjelder. Du vil se fiendene samarbeide mye mer enn vi har sett i spill tidligere, og de vil benytte seg av taktikk på en helt ny måte. Du kan spille gjennom flere ganger uten å noen gang oppleve det samme fra gang til gang. Som Matthieu Boulard, en av utviklerne sa det: "Det er bare en scriptet hendelse i hele spillet. Alt annet blir bestemt der og da, alt ettersom hvordan spilleren oppfører seg og hva AI ser som viktig". Du kan lese mer om det spillet og se bilder fra det i vår sniktitt.

Vi fikk ta en liten titt på Rainbow Six 3 for Xbox også. I dette spillet gjelder også dynamisk og intelligent AI. Spillet skiller seg klart fra Rainbow Six 3: Raven Shield på PC. Grafikken blir flottere, detaljene bedre, oppdragene mer spennende og effektene enda råere. Du vil som spiller få mulighet til å spille via LAN eller Xbox Live, i tillegg til å laste ned nytt innhold via Xbox Live. I det hele tatt et spill proppet med muligheter og nytt innhold. Vi har skrevet en mini-sniktitt på dette spillet.

Etter hvert begynte det å bli sent på dagen og kroppen verket etter flere dager med masse gåing og ståing. Ikke hadde det blitt noe frokost denne morgenen heller, av en eller annen grunn blir det ikke det noen av dagene. Søvn før mat ser ut til å være mottoet vårt her borte. Mangelen på mat var kanskje ikke det verste, mangelen på vann var verst. Det er ille å måtte betale $3 for en liten flaske vann, men det er det verdt etter en dag med trasking fram og tilbake. Jeg tror ikke jeg har gått så mye på mange år. Siste avtale for dagen var en hemmelig sak hos Atari. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, Atari nektet å si noe som helst før vi kom til E3. Spent og sliten gikk jeg den lange veien fra South Hall til Ataris stand helt på andre siden av senteret. Her ble jeg geleidet inn til et rom kalt "The Epic Room". Tiden var inne for et første blikk på Unreal Tournament 2004. Hva som er nytt her og hva som gjelder i dette spillet kan du lese mer om i vår sniktitt.

Etter å ha sett på UT2K4 var det på tide å komme seg tilbake til hotellet. En halv time med kø for å komme ut av parkeringshuset, ytterligere en halv time med kø tilbake til hotellet, en haug med sinna og tutende amerikanere og litt råning med Linkin Park på full guffe, nærmet jeg meg sakte men sikkert hotellet. Sjelden har det vært så godt å legge seg nedpå senga for å slappe av litt. Naturligvis etter å ha sett gjennom hva for gratis stash jeg hadde plukket opp i løpet av dagen. Det går i kule t-skjorter, solbriller, spill og alskens annet rask. Folk står over alt og dytter på deg mer gratis stash enn du i det hele tatt orker å bære på. Ganske morsomt egentlig. I morgen er det siste dag med messe (dette reisebrevet ble levert i går, messen er nå over - red. anm.). Vi kommer til å skrive et lite brev fra det også, bare sånn for å gi en siste oppsummering av messen. På lørdag skal vi ut på tur igjen, opp langs Pacific Coast Highway til Oxnard for å dra på jordbær-festival. Det burde bli en spesiell opplevelse. Se etter nytt og heftig reisebrev på søndag. Kanskje kan vi få lagt ut litt film fra cruising oppover langs PCH også. Gled eder kjære lesere.

Kommentarer?Diskuter artikkelen i forumet eller på vår IRC-kanal

Relaterte artikler:

Relaterte linker:

Siste fra forsiden