Gamer.no Counter-Strike: GO Series

Rekordmange påmeldte til den norske Counter-Strike-ligaen

181 norske lag betyr 90 kamper hver uke i tiden fremover.

Expert-Gaming i aksjon i finalen av høstens ligasesong.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Når Gamer.no Counter-Strike: GO Series går av stabelen førstkommende søndag er det med hele 181 norske lag påmeldt. Dette er nesten en tredobling av antall lag som var med i fjor, noe som vil føre til et hektisk skjema både for arrangøren, kommentatorene og lagene selv.

Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no, er strålende fornøyd:

– Dette har gått over all forventning, og det er veldig motiverende å se at satsingen vår på bredde gir resultater. Det er også veldig gøy at samtlige lag fra 1. divisjon i fjor ble med videre i år.

Expert-Gaming etter seieren på SpillExpo i 2014.

Følger høstens suksess

Ligaens store vekst har også ført til stor interesse fra sponsorer. I året som kommer skal det deles ut store premier for å øke interessen og profesjonaliteten blant lagene.

I høstens sesong var det Expert Gaming som stakk av med seieren og premien på 10 000 kroner, og de vil naturlig nok være en utfordrer til å ta tittelen også denne gang under sitt nye navn OblyRekt.

Kommende sesong er lagene fordelt utover hele fem divisjoner. 1.-3. divisjon har én avdeling hver, 4. divisjon har åtte avdelinger, mens 5. divisjon har tolv avdelinger.

– Det var svært få lag som trakk seg eller ikke møtte opp forrige sesong, og vi håper selvfølgelig at Counter-Strike-miljøet fortsetter å vise den samme positiviteten og engasjementet denne gangen, sier Wilmann.

Minst to kamper fra ligaens toppdivisjon blir sendt og kommentert på GamerTV hver helg. Der finner du også et sendeskjema.

Har du spørsmål om ligaen? Sjekk denne FAQ-en for detaljene »

Blir bare større og større

Den enorme økningen av påmeldte lag til den norske ligaen tyder på enorm vekst i antall spillere i Norge. Counter-Strike: Global Offensive vokste mye på verdensbasis i løpet av 2014, og hadde under ESL One Cologne over 400 000 seere på Twitch og i spillets egen GOTV-funksjon. Antallet aktive spillere økte også stort i løpet av året, noe som fører til at konkurransen blir bedre, større og tøffere.

Les også
– Uheldig at vi ikke fikk spilt med laget vi hadde planlagt

Spillet er nå det nest mest spilte på Steam, bak giganten Dota 2. Helt siden DreamHack 2013 ble annonsert og førstepremiene ble økt til over 1,5 millioner kroner, har det eksplodert. Økende støtte fra sponsorer og Valve selv har gjort dette til en naturlig vekst både for profesjonelle spillere og for den gjengse spiller. I løpet av kalenderåret 2014 lanserte Valve hele 42 oppdateringer til spillet, og vil nok fortsette dette gjennom hele 2015.

Siste fra forsiden