Ren plankekjøring i League of Legends' mesterskapsfinale

Den nye verdensmesteren tok hjem seieren uten store problemer.

Et tettpakket Staples Center like før finalekampene.
Riot Games

Til tross for at nesten alle analytikerne kastet seg bak Royal Club, ble det SK Telecom T1 som fikk overtaket i finalen i League of Legends' verdensmesterskap. Det koreanske laget overkjørte sine kinesiske motstandere med tre seire på rad, og kunne drasse med seg den svære League of Legends-pokalen og 6 millioner kroner hjem.

Arrangør Riot Games har enda ikke greid å sanke inn offisielle seertall for finalekampen, ifølge Dustin Beck. Riot-representanten kan dog melde at over en million seere fulgte første kamp samtidig via strømmetjenestene Twitch, YouTube, Azubu og Dailymotion, og estimerer at ytterligere 4 - 5 millioner seere var innom kampen.

I fjor greide verdensmesterskapsfinalen å samle 1,1 millioner seere på et tidspunkt, noe som dermed gjør at de samtidige seertallene var høyere i fjor.

Overraskende ensidig

At finealeoppgjøret skulle domineres så dramatisk av SK Telecom T1 var ikke gitt før kampstart. På arrangementets nettsider hadde LCS-entusiastene riktignok stemt frem det koreanske topplaget, men Royal Club hadde på forhånd vist seg som en verdig motstander gjennom glimrende spill i opptakten til sluttspillet.

En god del av tapet kan muligens tilskrives helteplukkings- og utstemmingsfasen før hver av de tre kampene. Royal Club valgte noe overraskende å la enkelte av SK Telecom T1s mest spilte helter gå gjennom stemmingsprosessen, men fokuserte på å stenge ute heltene til fiendens jungler. I stedet satset de heller på å prøve å velge helter som inviterte til store lagkamper. SK Telecom T1 svarte med å velge svært mobile helter, noe som gjorde det lett å unngå de verste slagene. Dette gjorde det let for koreanerne å ta hjem den første seieren.

At kamp nummer to skulle bli den jevneste var vanskelig å spå i begynnelsen. Royal Club valgte denne gangen å slippe gjennom flere helter i utesteningsprosessen, og lot motstanderen spille med heltene de er mest komfortable med – Lee «Faker» Sang-hyeok på Zed, Jung «Impact» Eon-yeong på Jax og Bae «bengi» Seong-ung på Lee Sin. Som motsvar gikk kineserne for et lag med sterk angrepsstyrke, men med svakt forsvar. På tross av en del gode lagkamper, greide ikke Royal Club å stå imot SK Telecom T1s mer balanserte lag.

Kamp tre ble en ren overkjøring, der SK Telecom T1 dominerte alle de tre stiene, samt både sitt eget og fiendens jungel-område. Kampen var over på knappe tjue minutter, med et overveldende press fra det koreanske laget som Royal Club ikke hadde en sjanse til å stå imot.

Royal Club mister to spillere

Allerde før finalen var det kjent at Royal Club kom til å miste lagkaptein Pak-Kan «Tabe» Wong uansett utfall. Kineseren hadde allerede pensjonert proffkarrieren på begynnelsen av året, men ble huket inn til laget av sin gode venn Pun Wai «Wh1t3zZ» Lo. Nå skal de begge være ute av spillet for godt.

Like før kampstart kunne nemlig CLG-spiller Yiliang «Doublelift» Peng fortelle at også Wh1t3zZ kom til å legge esportkarrieren på hylla etter finalen. Dermed står Royal Club uten to av sine mest profilerte og erfarne spillere.

Vi arrangerer turnering

Les også
Vinneren av vår Rocket League-turnering er kåret

Her på Gamer.no arrangerer vi neste søndag vår egen League of Legends-turnering for opp til 32 lag. Påmeldingen er fremdeles åpen, så det er bare å sanke sammen sine fire beste League of Legends-spillende venner og forme et lag.

Her kan du se årets finale i League of Legends-mesterskapet:

Siste fra forsiden