Resident Evil-skytespillet Umbrella Corps kommer i mai

Capcom annonserer lanseringsvindu og enspillermodus.

Capcom

Det neste Resident Evil-sidespranget – skytespillet Umbrella Corps – vil lanseres på PC og PlayStation 4 i mai 2016, melder Capcom via sine nettsider. I tillegg avslørte utgiveren at spillet, som først og fremst er et nettbasert flerspillerspill, også får en enspillermodus for spillere som helst vil slakte zombier på egen hånd.

Umbrella Corps.
Capcom

Som tidligere annonsert vil spillet fortsatt ikke ha en historiebasert enspillerkampanje, men i «The Experiment»-modusen kan spillere prøve lykken alene på over 20 ulike oppdrag. Disse utspiller seg i de samme brettene som i flerspillerdelen, men byr på større utfordringer ved at spillets vandøde begynner å jakte på deg fra første stund.

Små brett

I flerspillerdelen har spillets monstre et mer avslappet forhold til spillerne, takket være «Zombie Jammer»-verktøyet som holder dem på avstand – gitt at det faktisk virker. Opptil seks spillere fordeles på to lag og må bruke både strategi og hurtighet for å beseire motstanderne.

Umbrella Corps byr på små brett basert på kjente Resident Evil-områder, der spillere tvinges til intense kamper på nært hold:

Se den nyeste traileren for Umbrella Corps. (Video: Capcom)

– Nærkampbrettene vektlegger «drep fort eller bli drept»-mantraet som er kjernen i spillet. Dette er ikke et skytespill som handler om å oppgradere våpen og tjene opp erfaringspoeng, det handler mer om ditt eget ferdighetsnivå og å skape den beste strategien for å eliminere motstanderne så laget ditt vinner, forklarer Capcom.

Med de intense kampene og den konstante frykten for de uhyggelige Resident Evil-beistene håper Capcom å skape et skytespill som er ulikt noe fansen har opplevd tidligere. Hvorvidt de lykkes får vi altså se om litt over tre måneder.

Sent i fjor hintet Capcom til et nytt Resident Evil-spill.
Seriens produsent håper å gjøre serien skummel igjen »

Siste fra forsiden