Valorant

Reyna er den nyeste Valorant-figuren

Skytespillets lansering byr på både nyvinninger og endringer.

Riot Games

Tirsdag morgen lanserte Riot Games skytespillet Valorant. Med det følger både endringer fra spillets betatest og helt nytt innhold, som utvikleren har avslørt i detalj.

Figur, kart og modus

Reyna er den 11. Valorant-figuren.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Blant nyhetene er en ny spillbar figur, kalt Reyna. Den meksikanske agenten er en såkalt Duelist – i likhet med Jett, Raze og Phoenix – og er dermed tilpasset aggressive spillere som plukker opp mange drap per kamp. Ifølge figursjef Ryan Scott er hun imidlertid nærmest ubrukelig i hendene til en passiv spiller, ettersom hun ikke får brukt noen av evnene sine.

Hver gang Reyna tar livet av en motspiller, dukker en Soul Orb opp. Det er disse hun bruker for å aktivere spesialevnene sine – for eksempel Devour, som fyller opp Reynas helsemåler, eller Dismiss, som gjør henne udødelig i en kort periode. Med Reynas Ultimate-evne – Empress – kan spillere skyte og lade våpen mye raskere enn vanlig, og for hvert drap du får forlenges effekten.

Det nye kartet, Ascent, byr på kamper i et stort og åpent område som er inspirert av kanalbyen Venezia. Som Riot forteller vil Ascent dukke opp oftere enn andre kart nå i forbindelse med lanseringen.

Videre slipper utvikleren en ny modus, riktignok kun i betastadiet. Spike Rush – som modusen heter – er stort sett lik standardmodusen, bare mer kondensert og med litt mindre press på spillere.

Balanseendringer

Ved siden av nyvinningene melder Riot om flere endringer til den generelle Valorant-opplevelsen. For eksempel har Sage, Omen, Phoenix, Raze og Jett alle fått ulike overhalinger som skal gjøre dem mer effektive i kamp.

Teamet har også jobbet for å forbedre spillets ytelse, spesielt med tanke på ustabilitet knyttet til bildefrekvens. I løpet av kamper skal bildefrekvensen nå holde seg mer jevn, og samtidig skal både kraftige og svakere PC-er kunne levere flere bilder per sekund.

En ting som ikke har funnet veien til Valorant enda er en rangert modus. Som Riot forteller ligger dette et par oppdateringer frem i tid, ettersom målet først og fremst har vært å levere en stabil opplevelse for alle.

Du kan lese mer om endringer og nyvinninger til Valorant på spillets nettsider. Valorant lanseres gratis for alle.

Vi fikk prøve Valorant-betaen.
Les vår sniktitt på CS:GO-konkurrenten »

Siste fra forsiden