Telenorligaen League of Legends

– Riddle burde ha tatt denne kampen mer seriøst

Kommentator Julian «DogSledder» Nash var skuffet over Riddle etter tapet mot Nordavind i siste runde av Telenorligaen.

Julian «DogSledder» Nash mener Riddle burde spilt mer seriøst.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN

Vis mer

Riddle Esport 0 - 2 Nordavind
DreamZ eSport 0 - 2 Trikken
Celestial Gaming 1 - 1 Byte
Major Militia 2 - 0 Team Singularity

Dagens hovedkamp mellom Nordavind og Riddle endte med en knusende 2-0 seier til Nordavind. Dette sikrer altså Nordavind sin førsteplass, og en sesong uten et eneste tap.

Kampen mellom Celestial og Byte ble uavgjort og poengdeling, noe som ikke holder for Byte. De blir da laget som havner på sisteplass, og havner i andre divisjon under sommersesongen, hvor de må sloss seg opp igjen.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut etter alle kampene av vårsesongen har blitt spilt
Gamer.no

Det ordinære seriespillet er derfor ferdig, og øynene rettes mot sluttspillet. Nordavind, som kom ut av sesongen på førsteplass, får da fordelen av å velge motstanderen de vil møte i semi-finalen. Etter kveldens kamp, så kan det hende at vi får se fjorårets finale-lag møte hverandre i semifinalen.

LES OGSÅ: Riddle møter Nordavind til kamp om førsteplassen i League of Legends

Sikter seg inn mot et tredje trofé

Øyvind «Erixen» Eriksen forventer sin tredje Telenorliga seier
Eivind Von Døhlen/Good Game

Nordavind imponerte i kveldens kamp. De spilte etter boken, og det så ut som at kamp-planen deres gikk som smurt. Etter en gull-ledelse på ni tusen under kamp to, var førsteplassen så godt som sikret. Øyvind «Erixen» Eriksen, forteller at kampen var en vanlig dag på jobben.

– Vi hadde en helt vanlig dag på jobb, og vi spilte helter vi har øvd og forberedt oss på for en dag som dette.

Sesongen Nordavind har hatt i år er svært imponerende, og det blir spennende å se hva de kan få til i lengre kamper i best av fem format. På spørsmål om hva Eriksen forventer av sluttspillet, svarer han selvsikkert.

– Jeg ser fram til hele sluttspillet, og vi sikter oss inn mot et tredje trofé på hylla til Nordavind. Med Nordavind som organisasjon i ryggen, og med den støtten vi får ellers, skal vi klare å ta med troféet hjem en tredje gang. Hvis vi ender opp med å vinne, blir jeg og Omid de to første spillerne til å vinne Telenorligaen tre sesonger på rad. Det er et personlig mål jeg sikter meg inn på.

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Les også
– «Hyper» og «Arko» er nok veldig revansjelystne og har enorme prestasjoner å vise til

Da har lagene noen måneder til å forberede seg til sluttspill, noe Nordavind kommer til å utnytte.

– I tillegg til vår daglige rutine, kommer vi til å kjøre en bootcamp på Nordavind sin hjemmebane som er Intility Arena før finalen hvis vi kommer dit. Siden vi endte som førsteplass før sluttspill, betyr det at vi får velge vår motstander i semifinalen. Vi kommer til å forberede oss mot laget vi velger.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal

– Vi er ikke skuffet over tapet

Ivar «Reflect» Bråstein er ikke skuffet over tapet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Riddle, som har ligget på førsteplass gjennom majoriteten av sesongen, så svært svake ut i kampen mot Nordavind. De viste oss noen spesielle helte-kombinasjoner, som vi aldri har sett maken til før. Ivar «Reflect» Bråstein, jungler for Riddle, forteller at de ville la være å vise sine sterke sider før sluttspillet.

– Vi visste at det var svært liten sjanse for oss å komme på førsteplassen, så vi valgte å bruke denne kampen til å teste ut et par nye ting, for å la være å vise sterke kort til sluttspillet.

Av disse «nye tingene», ble helten Kled bli spilt i jungelen, og Cho'Gath på support i første kamp. I andre kamp ble Illaoi bli spilt mid, med Neeko på support. Disse karakterene blir vanligvis sett i andre roller, og derfor er det svært sannsynlig at spillerne til Riddle ikke har spilt de karakterene så ofte.

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Erlend «Kakoshi» Monsrud (ADC)
Matic «PRMK» Premk (Support)

– Vi valgte å teste ut et par nye kombinasjoner, så vi har ikke hatt alt for mye tid til å øve på dem, så det så ganske dårlig ut i kampen.

Etter en så ustabil fremvisning som Riddle viste søndag, lurer man selvsagt på om de er klare for sluttspillet. Men Riddle har kommet sterkt tilbake fra en pause hvor de kan få lagt seg i hardtrening, som vi så i begynnelsen av sesongen, og Bråstein sier at det er nettopp det de skal.

– Så klart skal vi trene. Vi får øve en del mer på de mer spesielle helte-valgene våre, og også det som faktisk fungerer for oss, men vi er ikke skuffet over tapet i dag. Spesielt siden vi lot være å vise de sterke sidene våre, og sparer dem heller til sluttspillet.

LES OGSÅ: Vi har gjort en vurdering av League of Legends-lagene midtveis i sesongen - utrolig jevnt i topp og bunn

Skuffet kommentator

Julian «DogSledder» Nash mener Riddle burde spilt mer seriøst.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Om det var smart av Riddle å prøve ut noe nytt i kampen eller ikke, er diskuterbart. Julian «DogSledder» Nash, mener det er for useriøst.

– Jeg synes at selv om man ikke har lyst å vise sterke kort, så burde Riddle ha tatt denne kampen mer seriøst. Er en litt sinna-kommentar fra meg, men jeg ble litt oppgitt.

Nash sa selv under direktesendingen av kampen at dersom han hadde visst at kampen skulle bli spilt slik, ville han heller ha sett noen av de andre lagene spille, som Celestial mot Byte, som også sloss om førsteplass og nedrykk.

Siste fra forsiden