Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

– Riddle er det eneste laget i seriespillet som burde slått oss 2-0

Ruben «Rubino» Villarroel i Nordavind er klare for semifinale mot Riddle - en kamp de ikke tar for gitt. Apeks møter Stabæk Momentum i den andre semifinalen.

Ruben «Rubino» Villarroel og Nordavind øyner nok en finale.
Sindre Stien/Good Game

SENDESKJEMA COUNTER-STRIKE

Vis mer

12:00 - Apeks - Stabæk Momentum
15:30 - Nordavind - Riddle
19:00 - Finale

Se resten av oppsettet på Telialigaen sine nettsider »

Søndag braker det løs i Telialigaen Counter-Strike når sluttspillet setter i gang, med to heseblesende semifinale-kamper, før det hele ender opp i klimakset, nemlig finalen søndag kveld.

Like før sluttspillet ble det kjent at TV 2 har skaffet seg rettighetene til å sende sluttspillet i Telialigaen, dermed blir alle sendingene å finne på TV 2 Sumo.

Riddle, Apeks, Nordavind og Stabæk Momentum er lagene som skal kjempe om trofeet, premiepengene og heder og ære. Nordavind og Riddle møtes i den første semifinalen, før Apeks og Stabæk Momentum gjør opp om den andre finaleplassen.

Ruben «Rubino» Villarroel i Nordavind mener at de har en fordel på grunn av mer sceneerfaring.

– Tankene våre om Riddle er vel de samme som alle andre norske lag, de har greie enkeltspillere og spiller bra sammen, De var vel egentlig det eneste laget i seriespillet som burde slått oss 2-0. Den kampen ble glemt raskt for å si det sånn. Jeg tror det blir en god kamp, gleder meg til å se om de klarer å spille like komfortabelt på LAN som nett, siden de har flere spillere som ikke har deltatt på mye, forteller Villarroel.

Se alle kampene i Counter-Strike på TV 2 Sumo søndag fra klokken 12:00 »

– Nivået hos Apeks har vært relativt bra

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Videre forteller den rutinerte nordmannen hva nøkkelen til å slå Riddle må være.

– Nøkkelen er vel å spille som vi vet hva vi kan, spille som et lag, simpelt som det. Dette er en kamp vi burde vinne hver gang, ikke at Riddle er dårlig, men vi burde være det bedre laget.

Det er ikke til å stikke under stol at Nordavind og Apeks er store favoritter i forkant av sluttspillet, og det er naturlig å tenke at det er disse lagene som møtes i finalen. Apeks vil dermed ha en lengre pause mellom semifinalen og finalen. Villarroel er usikker på om dette vil være en fordel eller en ulempe.

– Det er vel som man ser på det selv, nå vet jeg ikke hvor lang tid det er mellom semi og finale, og det burde være tid så ikke finalen spilles med en gang etter semifinalen, det ville vært rart. Ellers synes jeg vel det er greit å spille semi, for så å ha samme pc til finalen. Jeg hadde jo så flaks sist gang at jeg måtte bytte mellom fire PCer, så forhåpentligvis skjer ikke det en gang til.

LES OGSÅ: – Det å kunne velge en motstander i semifinalen er ikke en kjempefordel

Les også
GameFraym mestere igjen etter en vanvittig PUBG-finale
Ruben «Rubino» Villarroel og Nordavind fokuserer på eget spill.
Sindre Stien/Good Game

Apeks og Nordavind møttes i siste serierunde og delte poengene. Villarroel mener begge lagene vil det like mye.

– Siste serierunde startet bra, men gikk ikke helt etter planen. Det er vel litt som Apeks har uttalt seg om, at de heller ikke var helt fornøyde, vi er rivaler og begge lag vil vinne, så det er en selvfølge, forteller trønderen.

Om sluttspillet skal gå den veien man på forhånd tror, har Villarroel klare tanker om hva som skal skje, og laget har en plan.

– Nivået hos Apeks har vært relativt bra. Det jeg gleder meg til å se er om de klarer det neste steget som vi også sliter med, nemlig å kvalifisere seg til en større turnering, siden ingen av oss faktisk har klart det enda, sier Villarroel før han legger til.

– Målet er uten tvil å vinne, alt utenom er en fiasko for oss, enkelt og greit.

– Nordavind er jo definitivt en favoritt

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Daniel «zykes» Jensen
Mikael «mikki» Gaup

Thomas «Vertigo» Andresen i Riddle sier at laget har fokusert på å gjøre så mye som mulig som vanlig inn mot sluttspillet.

– Vi har trent som vanlig, uten å gjøre for mye spesielt. Vi har derimot lagt inn noe ekstra tid de siste ukene, for å sørge for at vi er så gode som mulig før møtet.

Riddle gjorde det veldig godt i kampen mot Nordavind i seriespillet, og dette er helt klart en motivasjon Andresen og laget tar med seg inn i semifinalen mot nettopp Nordavind.

– Nordavind er jo definitivt en favoritt her, da vi ikke på noen måte kan konkurrere med deres ressurser. Vi gjorde det derimot veldig bra mot de i seriespillet, så vi håper på å levere noe av det samme mot de på sluttspillet. Akkurat hvor stor sjanse vi har er vel vanskelig å si, men vi føler at vi har gode muligheter selv.

LES OGSÅ: Riddle rystet Nordavind

Andresen håper litt på en slags «underdog-story» i sluttspillet, og ser for seg en finale som kanskje ingen andre helt tror på.

Andresen håper på underdogene.
Mohammed Barzinje/Good Game

– Vi har hatt fokuset vårt inn mot Nordavind og kartene vi tror de vil spille. Det hadde vært rått om det ble oss mot Stabæk Momentum i finalen.

Men å spå, det tør ikke Andresen.

– Det er ofte vanskelig å spå, da alt kan skje i en sånn setting. Jeg håper egentlig bare at vi er et av lagene som står igjen i finalen.

Selv om Nordavind har en drøss med sceneerfaring, mener Andresen at dette ikke vil være til stor nytte, siden presset vil ligge på favorittene.

– De aller fleste i laget her har spilt på scenen tidligere, med unntak av én, så tror ikke det blir noen big deal. Vi drar heldigvis fordelen av å være underdog i vår match, så vi er nok ikke laget som føler mest på presset her, avslutter Andresen.

– Noe helt annet enn å spille hjemme og være komfortabel på egen PC

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Snorre «fletch» Granerud
Jesper «Jimbo» Kamsrud

Steffen «Sly» Amundsen i Stabæk Momentum forteller at de ikke har sett særlig mye på motstanderen sin, selv om de kommer inn i kampen mot Apeks som underdogs.

– Vi har bare fokusert på vårt eget spill og prøver hver dag å utvikle oss til bedre lagspillere. Vi har fokusert ekstra mye på kart som vi er veldig sikre på at kommer til å spilles, men vi har ikke studert hvordan Apeks spiller, forteller Amundsen.

På spørsmål om hvor store sjanser de tror de har for å komme til finalen, uttaler Amundsen seg litt vagt, og ønsker ikke helt å svare.

Steffen «SLY» Amundsen og Stabæk Momentum håper å ha dagen mot Apeks.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

– Personlig har jeg ingen interesse for å uttale meg om sjansen vår til å nå finalen. Vi kommer uansett til og prøve å komme så langt som mulig. Dessuten er en LAN-turnering noe helt annet enn å spille hjemme og være komfortabel på egen PC.

LES OGSÅ: Stabæk Momentum møter ubeseirede Apeks i en kamp som kan avgjøre sluttspillplassen

Amundsen bryr seg heller ikke nevneverdig om hvem de møter i en eventuell finale, men håper kanskje på den enkleste motstanderen.

– Om vi når finalen er det supert det, men vi tar en kamp av gangen. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvem vi møter i en eventuell finale, vi er der for å knuse de og må greie å slå alle lagene som deltar uansett. Men det hadde vært koselig om Riddle tok en liten tur innom i en eventuell finale mot oss, avslutter Amundsen.

– Nøkkelen er å holde fokus

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Helt til slutt er det taktisk leder og lagkaptein i sesongens soleklare ener Apeks, nemlig Kristian «Akez» Kornbakk. Han forteller at de også har fokusert mest på eget spill.

– Mot Stabæk Momentum blir fokuset mest å spille vårt spill, og vise at vi er sterkest som vi viste i seriespillet. Vi vet de kommer til å studere oss, men det er lett å bruke det mot dem om de fokuserer for mye på vår kampplan.

Kornbakk sier at de ønsker å avslutte semifinalen fortest mulig, men er klar på at Stabæk Momentum kan ha dagen og at det kan drøye.

– Nøkkelen er å holde fokus å ta hver runde seriøst slik at vi vinner raskest mulig for å bruke minst mulig energi, de kan ha en helt syk dag, så vi må være fokuserte og gjøre vårt beste for å aldri slippe dem inn i kampen.

LES OGSÅ: – Et resultat som reflekterer styrkeforholdet greit

På samme måte som Nordavind er en favoritt, er også Apeks det. Derfor ble også Kornbakk spurt om de hadde en fordel ved å spille den første semifinalen, og dermed ha lengre pause mellom kampene om de kommer til finalen.

Kristian «akEz» Kornbakk og Apeks er store favoritter.
Mohammed Barzinje/Good Game

– Det kan slå ut begge veier, man kan si at de får varme opp før finalen og kommer inn heite, om de får en tung kamp kan det hende de er slitne. Så vi får se, tror ikke det vil spille så alt for stor rolle, mener Kornbakk.

Etter poengdeling i siste kamp i finalens «generalprøve» mener Kornbakk fortsatt at Nordavind har vist svakhetstegn.

– Nivået deres er ganske bra, de har gjort det bra i ESEA Advanced, men har slitt mot norske lag. Ble ganske overrasket over at de tapte kart både mot Riddle og Stabæk Momentum i seriespillet. Det skal jo i utgangspunktet ikke skje, så de har jo vist svakhetstegn i høst.

Kornbakk avslutter med at han er sikker på seier, om Apeks viser seg fra sin beste side.

– Planen er bare å vise vår sterkeste side, om vi klarer det er jeg overbevist om at vi skal slå dem, avslutter Kornbakk.

Siste fra forsiden