Riddle e-sportssenter har åpnet

Riddle har åpnet e-sportssenter i Sarpsborg

Mandag åpnet dørene - faste åpningstider, tilbud og konkurranser.

Ole Martin Pedersen Gjestad

ÅPNINGSTIDER

Vis mer

Mandag: 15:00 - 20:00
Tirsdag: 15:00 - 20:00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14:00 - 17:00
Fredag: 18:00 - 22:00
Lørdag: Stengt
Søndag: 14:00 - 18:00

Mandag åpnet Riddle sitt e-sportssenter i Sarpsborg. Flere interesserte dukket opp på det som bare er starten på noe større, om man skal tro mennene bak prosjektet.

Ole Martin Pedersen Gjestad i Sarpsborg Kommune forteller litt om åpningsdagen.

– Det kom mange ungdom vi ikke har sett før, noe som er et tegn på at vi har nådd en målgruppe vi tidligere har oversett litt. For de som ikke kjenner til e-sport eller gaming var det en stor overraskelse for de å høre hva som skjedde når de tok på seg headset, og hørte hvor mye de faktisk kommuniserte. De som hadde et inntrykk av at gamere var usosiale fikk endret det inntrykket etter gårsdagen. Det var helt klart en suksess, forteller Gjestad om åpningen.

Ønsker å samle spillinteresserte

Mohammed Barzinje er leder i Riddle.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Videre snakker Mohammed Barzinje i Riddle litt om bakgrunnen for prosjektet, og hva den langsiktige planen er.

– Prosjektet handler om å samle ungdommer i lokalmiljøet på et sted der de kan ha det sosialt med å spille dataspill. Her kan de spille med venner, alene eller få nye venner når de er der. Det skal være kurs der som skal hjelpe folk med diverse ting som har sammenheng med e-sport, samt andre ting som eksempelvis bilderedigering, videoredigering og streaming. Kurs i nettvett blir også fokus for oss.

Barzinje forteller at de ønsker å tilby de som driver med spill et tilbud på lik linje med de som driver med tradisjonell idrett. En møteplass.

– Det skal være et sted for ungdommer som kanskje ikke driver med den tradisjonelle idretten, men som forsatt vil være sosial å drive sport.

Fokus på IT og kompetanse

Ole Martin Pedersen Gjestad er leder i Ungdommens Kulturhus, og har ansvar for prosjektet for Sarpsborg Kommune. Han forklarer hvorfor kommunen ønsker å satse på et e-sportssenter.

– For vår side var det viktig å kunne skape en møteplass for en voksende gruppe med ungdom som vanligvis ikke treffer hverandre fysisk. Vi tar e-sporten og gaming som fenomen seriøst, og ser hvor stor del den har blitt av ungdomskulturen i dag. Vi ser også på det som en fin mulighet til å holde ulike IT-baserte kurs, øke kompetansen deres innen ulike verktøy og å øke fokuset på nettvett, forklarer Gjestad.

Ole Martin Pedersen Gjestad er leder i Ungdommens Kulturhus i Sarpsborg.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Solgte kun 20 billetter til stor e-sportsatsing

De mener også at kommunen kan lære mye av de som faktisk ønsker å besøke senteret.

– I tillegg får vi jo en stor bonus ved at vi lærer å kjenne et helt nytt miljø, i tillegg til å lære mye om spill og data generelt. Vi skal for eksempel på The Gathering med en gjeng ansatte og ungdommer neste år, og der er noe vi alle ser veldig frem til. Da har vi tenkt å ha ulike konkurranser frem mot avreise, ikke bare databaserte. Vi har blant annet tenkt å ha en hyllekonseptkonkurranse, og bygge en felles «camp» på TG for gjengen fra Ungdommens Kulturhus.

Gjestad deler litt om hvilke konkurranser de ønsker å kjøre, og om andre planer.

– Det vil være konkurranser og andre ting som skjer på e-sportssenteret. Vi ønsker både å arrangere LAN, i tillegg til å kjøre temauker med ulike spill og konkurranser både innen ulike spill, i kreative program innen musikk og bildebehandlingsprogram.

I åpningsuken har de allerede fått forespørsler om ting publikum ønsker å se.

– Denne uken har vi fått forespørsel om vi kan etablere en felles camp på Rust, noe vi begynte med allerede i går. Campen kan finnes på den norske serveren «akvariet», men vi sier ikke hvor.

Skal sørge for at e-sport blir tatt seriøst

Gjestad forklarer at det er mulig å låne lokalene til for eksempel en bootcamp for et lag.

– Det vil være mulig å låne lokalene, men da vi må ha ansatte i bygget av hensyn til brannvern vil det forekomme et lite gebyr.

Videre forteller Gjestad om det langsiktige målet for senteret, og håper det vil vedvare.

– Å skape en arena som holder et høyt aktivitetsnivå, og å skape et sosialt og inkluderende miljø rundt e-sporten lokalt. Vi ønsker å øke kompetansen rundt gaming og e-sport hos foreldregenerasjonen, politikere og beslutningstakere og å sørge for at e-sporten virkelig blir tatt seriøst, avslutter Gjestad.

Siste fra forsiden