Telenorligaen League of Legends

Riddle møter Nordavind til kamp om førsteplassen i League of Legends

Nordavind vil vise at de er dominante mot alle lag, sier Omid «Touch» Rosander.

Omid «Touch» Rosander, support for Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl. 18:00: Riddle Esport - Nordavind
Kl. 18:00: DreamZ eSport - Trikken
Kl. 18:00: Celestial Gaming - Byte
Kl. 18:00: Major Militia - Team Singularity

Da var det klart for siste runde av Telenorligaen, hvor det er duket for noen spennende kamper. Hovedkampen er mellom Nordavind og Riddle, og begge lagene har en mulighet til å sikre seg førsteplassen.

Videre er Celestial sin kamp mot Byte også noe å få med seg. Byte må vinne denne for å unngå nedrykk. Dersom Celestial vinner, har de også sjansen til å kapre førsteplassen på tabellen, hvis ikke Nordavind tar tre poeng mot Riddle.

Se kampen på vår Twitch-kanal søndag klokken 18:00 »

Slik ser tabellen ut før niende runde.
Gamer.no

LES OGSÅ: Kommentator Julian Nash er imponert over Trikken

– Alle kan slå alle i dette sluttspillet

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Erlend «Kakoshi» Monsrud (ADC)
Matic «PRMK» Premk (Support)

Riddle og Celestial lå på en delt førsteplass helt frem til sjuende runde var spilt, da de begge spilte uavgjort og Nordavind fikk overtaket. Søndag spilles kampen mellom dem, og selv om begge er allerede kvalifisert til sluttspillet, blir det interessant å se styrkeforholdet de i mellom.

Erlend «Kakoshi» Monsrud.
Privat

Riddles ADC-spiller, Erlend «Kakoshi» Monsrud mener at Nordavind har favorittstempelet.

– Jeg ser personlig på Nordavind som favoritten. De har gode rutiner og er et solid lag. Trikken har prestert veldig bra denne sesongen, og jeg vil si at de kan si seg svært fornøyd med sesongen uansett resultat. De er etter min mening antageligvis de som har minst sjanse til å vinne sluttspillet, sier Monsrud før han legger til.

– Når det gjelder oss og Celestial, tror jeg det hadde hvert en spennende semifinale. De slo oss sist vi spilte, men vi har prestert mye bedre siden da, og har blitt mye bedre. Mer enn noe vil jeg si at ingen av lagene er uslåelige, så alle kan slå alle i dette sluttspillet.

Monsrud har troen på at det kan gå, men understreker at de er avhengige av resultater andre plasser.

– Om vi skal få førsteplass er det nødvendig at Celestial mister poeng mot Byte, noe vi ser på som svært usannsynlig. Derfor er kampen mot Nordavind nå på søndag ikke den viktigste kampen for oss i forhold til plassering. Vi er mer fokusert på å gjøre oss klare for sluttspillet, som vi allerede er kvalifisert til.

Riddle haltet litt i starten av sesongen, og de skaffet seg ett poeng i løpet av de to første kampene. Etter pausemåneden i mars returnerte de sterkt tilbake og har holdt seg på topp fire i resten av sesongen.

– Vi har definitivt forbedret oss, men vi har alltid syntes at folk overdrev noe på starten av sesongen. Kampene vi tapte mot Celestial og poengdelingen med Trikken, var begge kamper vi kunne vunnet og de er to av de sterkere lagene i ligaen. Det ble dratt veldig mange konklusjoner om oss etter de to første kampene, noe jeg synes vi har motbevist og vil fortsette å prøve å motbevise i sluttspillet, avslutter Monsrud

Veldig sikre på tre Telenorliga seire på rad

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavind, som var favoritten i vår spådomsartikkel, ligger nå på førsteplass. Omid «Touch» Rosander, support for Nordavind, sier de skal sloss for å bli værende der.

– Denne seieren betyr like mye som alle andre seire. Vi ønsker og vinne alle kamper, og vise at vi er dominante. Det å vinne denne kampen betyr også at vi ender på førsteplass, og det er deilig med tanke på vår litt skjeve start i begynnelsen av sesongen.

Omid «Touch» Rosander, support for Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

På spørsmål om hvordan han vil rangere lagene i sluttspillet, putter han sitt eget lag øverst.

– Nordavind på første fordi vi har de bestespillerne i hver rolle. I tillegg er vi laget med mest erfaring og som er mest rutinerte. Kommer det til en best av fem, skal det mye til for at vi skal bli slått av andre lag med mindre rutine og øvelse.

– Celestial er sterke med «Sharp», men uten «Sharp» kan de ha noen problemer. Da sliter de litt med å vite hva de skal gjøre på kartet.

– Trikken er jokeren, man vet aldri hvor man har de. De har vist at de kan ta kamper fleste lag i en best av to, men når det kommer til en best av fem serie, så er jeg spent på å se hvordan de klarer seg.

– Riddle har svake spillere både top- og bot-lane. Hvis ikke «HHNeverLucky» og «Reflect» klarer å gjøre noe med sin mid-jungel duo, så ser det mørkt ut for Riddle. Men om de har dagen kan de slå alle, utenom oss, selvsagt.

Nordavind har vunnet de to forrige sesongene av Telenorligaen, og sikter nå inn på sin tredje. Dette kan man da nesten kalle en hat-trick. Og selv om Rosander ønsker at laget skal vinne, har han også et personlig mål. Rosander kan nemlig bli den første til å vinne Telenorligaen tre ganger på rad.

– Vi er veldig sikre på hat-trick. Det er et personlig mål jeg har selv, å vinne Telenorligaen tre ganger på rad, tror ingen andre har gjort det før meg. Det er også viktig for oss som spillere og organisasjon at vi viser at Nordavind alltid er på toppen og kjemper. Og med hele organisasjonen i ryggen, og støtten vi får, er det minste vi kan gjøre å hente trofeet hjem igjen i år også, avslutter Rosander.

– Virker nærmest ustoppelige

Kristian «Sangopan» Heggland tror Nordavind tar seieren.
Privat

Ekspertkommentator Kristian «Sangopan» Heggland har også sine meninger om utviklingen til begge lag, og hvem som kommer ut fra kampen med tre nye poeng.

– Riddle startet sesongen rimelig trøblete. Med nye spillere tok det tid før de kom ordentlig i gang, så de snublet mot motstand som burde være mer enn overkommelig. Siden da har de blitt bedre og bedre. Nordavind startet også sesongen litt der de startet høstsesongen, men etter Nordic Championship ser vi mer av det Nordavind som vi forventet oss. Med «Kektz» i top-lane virker de nærmest ustoppelige om dagen, sier Heggland før han fortsetter.

– Vi får også se hvem som har adaptert best til oppdatering 9.7, og «metaen» den bringer. Tror uansett det er viktig for Riddle å få en god helt inn i mid-lane for «HHNeverlucky» mot «Erixen» og å banne helten Xin Zhao mot «Ploxy» om de skal ha noen sjanse. Tror fortsatt at de individuelle ferdighetene og makro spillet til Nordavind er hakket bedre en Riddle, så tror jeg Riddle dessverre kommer til kort i siste runde før sluttspillet, avslutter Heggland.

Siste fra forsiden