Riddle rykker ned / Overwatch

Riddle rykker ned fra 1. divisjon

Kjennelsen er klar - laget diskvalifiseres fra videre ligaspill denne sesongen.

Blizzard

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Telenorligaen har hatt det varmt den siste tiden, med anklager, regelbrudd og mye å gjøre administrativt. Forrige søndag var det TV 2 Sumo-kamp i Overwatch mellom Riddle og Pentafoil. Førstenevnte lag benyttet to spillere som ikke var registrert 24 timer før fristen, og brøt derfor reglementet. Pentafoil sendte inn en protest etter kampen og nå er kjennelsen klar.

Regler er for alle

På torsdag falt kjennelsen, som begge lag har mottatt. Gamer.no-redaksjonen fikk tilsendt kjennelsen etter forespørsel fra Telenorligaen. Begge lag har fått god tid til å forklare seg før kjennelsen ble tatt. Nå er det klart at Riddle trekkes fra 1. divisjonsspill og alle lagets resultater nullstilles. Neste sesong starter de altså i 2 divisjon.

I kjennelsen står det at Riddles lagleder har tatt selvkritikk og forklarer videre at nedtellingen på lagsiden ikke var aktiv, slik at de glemte av regelen. De påpeker også at Riddle er en viktig del av utviklingen av norsk e-sport.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no

– Gamer.no legger til grunn at alle deltakere i Telenorligaen plikter å sette seg inn i regelverket. Riddle har deltatt i Telenorligaens øverste divisjon ved flere anledninger og regelen om konsekvensen ved uteblivelse har vært gjeldende så lenge ligaen har eksistert. Det stemmer at det er viktig med stabile og seriøse aktører i norsk e-sport, men dette innebærer også at klubbene utvikler en viss profesjonalitet når det kommer til ting som påmelding og registrering, og at sentrale arrangører er konsekvente i anvendelsen av regelverket. Uavhengig av om det er store eller små klubber som rammes, står det i kjennelsen sendt til lagene.

Riddle anker saken

Riddles styreleder, Mohammed Barzinje, uttalte tidligere at en annullering av kampresultatet ville vært en streng straff. Han mener at en 24-timers regel ikke er like nødvendig i Overwatch sammenlignet med eksempelvis League of Legends. Nå blir altså ikke resultatet annulert, men klubben trekkes fra divisjonen.

Erlend Bårli-Olsen.
Privat

Barzinje er ute å reiser og har henvist oss til operasjonell leder i klubben, Erlend Bårli-Olsen for en kommentar. Bårli-Olsen er veldig ordknapp når Gamer.no tar kontakt.

– Våre umiddelbare tanker etter kjennelsen er at vi vil anke administrasjonenes avgjørelse.

Riddle anker saken, i håp om å snu avgjørelsen. Han forteller videre at de anker saken for de er ikke enige i kjennelsen. Videre etter spørsmål fra Gamer.no avviser Bårli-Olsen oss.

– Ut over dette har vi ingen kommentar før etter saken er ferdig behandlet, avslutter Bårli-Olsen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Bør ha svar tidlig neste uke

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, regner med at ankesaken er ferdigbehandlet neste uke.

– Ved en anke fra Riddle vil Telenorligaen sette et ankeutvalg på saken. De involverte vil være noen andre enn teamet som foretok den opprinnelige beslutningen, og de vil gå gjennom hele saken på nytt i tillegg til eventuell ny informasjon fra Riddle. Ettersom det nå er pause i Telenorligaen bør vi kunne gi et svar tidlig neste uke, forteller han til Gamer.no.

Trist at kjennelsen førte til nedrykk

Det var styreleder i Pentafoil, Jørgen Kristoffer Falch Johansen, som leverte protest etter kampen. Han virker overrasket over konsekvensene for Riddle etter regelbruddet, men synes det er bra at Telenorligaen holder seg til regelverket.

Jørgen Kristoffer Falch Johansen, styreleder i Pentafoil.
Privat.

– Det er selvfølgelig trist at kjennelsen medfører at et lag trekkes fra ligaen. På en annen side, slik jeg ga uttrykk for på søndag, er det bra at Telenorligaen opprettholder regelverket. Det har vært mye frem og tilbake og unødvendig opphausing av saken, men til syvende og sist er det fra vår side en rettferdig dom. Hadde ikke denne kjennelsen vært av en streng karakterer kunne det ha blitt utnyttet av klubber senere i ligaspillet, forteller han til Gamer.no.

Johansen trodde egentlig at protesten ville føre til tap i kampen for Riddle, men forstår etter å ha lest kjennelsen at klubben ble trukket.

– Da vi leverte protesten var vi vitende om at Riddle kunne bli idømt tap. Vi tenkte ikke like langt som Telenorligaen som dro inn to regelbrudd i stedet for ett, men da vi så kjennelsesbrevet var vi sikre på at Riddle ikke kom til å være en del av 1. divisjonen lengre, avslutter han.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden