Northern League of Legends Championship

Riddle signerer dansk topplag til NLC

Riddle tar oss tilbake til unionstiden og satser på rødt og hvitt.

Chres «Sencux» Laursen blir en del av Riddles danske lagoppstilling.
LoL Esports/Riot Games.

DISSE SKAL SPILLE FOR RIDDLE I NLC:

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi
Magnus «Maxi» Kristensen
Chres «Sencux» Laursen
Victor «Reje» Etlar Eriksen
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo

Røde pølser, Kierkegaard og Legoland er ikke det eneste Danmark er kjent for. De er også kjent for å ha produsert noen av de beste e-sportutøverne globalt. Dette har Riddle fått med seg. Med en lagoppstilling som består av fire profiler kjent på proffnivå, og en tidligere LEC-spiller - stiller Riddle sterkt i forkant av Northern League of Legends Championship, også kalt NLC.

Ligaen kan lokke med hele en million svenske kroner i premiepotten og en plass i EU Masters for de to beste lagene.

Vil være konkurransedyktige

Mohammed Barzinje, CEO for Riddle.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Mohammed Barzinje, eier av Riddle, har store forventninger til den nye lagoppstillingen. Han ønsker at Riddle skal være først ut blant norske klubber i prestisjetunge EU Masters, ligaen like under LEC.

– Forventningene mine er å komme til EU Masters. Vi ønsker å lage historie med å være den første norske klubben i EU Masters, da dette aldri har skjedd før. Det blir utrolig tøff motstand men det er målet, sier han.

Northern League of Legends Championship er den neste store satsingen rettet mot nordiske lag siden Nordic League. Tolv organisasjoner ble valgt ut på forhånd, blant dem Riddle og Nordavind fra Norge. Ved spørsmål om hva som lå til grunn for valget av fem danske spillere ovenfor fem norske, påpeker Barzinje viktigheten av å vise seg frem som konkurransedyktige blant de større organisasjonene.

– NLC kommer til å ha et ekstremt høyt nivå denne sesongen her og det er derfor kjempe viktig at vi som en norsk organisasjon kan vise at vi er konkurransedyktige mot de større organisasjonene, forteller han.

Mohammed Barzinje bekrefter at de fem spillerne i NLC mottar lønn, en investering han mener kommer til å lønne seg i lengden.

– De gjør det. Det tror jeg absolutt, da disse spillerne her har spilt på høyt nivå i ligaer som LCL, LCS og LEC, så de kommer med utrolig mye erfaring og en utrolig bra arbeidsmoral, sier Barzinje.

– Kampene kan bli ganske spinnville

Chres «Sencux» Laursen, her på scenen sammen med Misfits i LEC.
LoL Esports/Riot Games.

Chres «Sencux» Laursen skiller seg spesielt ut på den nye lagoppstillingen til Riddle, med erfaring fra europeisk toppnivå og store klubber som Misfits og Splyce. Han forteller til Gamer.no at grunnen til at han deltar i NLC, er at han ønsker å bevise hvor god han er.

Les også
Ti lag har blitt til fire. Nå skal to ut

– Jeg vil ha en sjanse til å bevise hvor god jeg er og klatre tilbake til en av de store ligaene. Nasjonale ligaer og EU Masters er et fint sted for å gjøre det. Dessverre så har Nordic League ikke vært den best drevne ligaen frem til nå, men NLC ser lovende ut, sier Laursen.

Den danske Mid Lane-spilleren kan avsløre at kampene kan bli ganske spinnville, med fem dansker bak tastaturet.

– Det er gøy å være tilbake i Norden, og med en full dansk lagoppstilling så blir det nok noen ganske så spinnville kamper, så det er noe jeg ser frem til, sier Laursen.

Sitter fast i Russland

Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo, her på scenen i den tyrkiske ligaen.
LoL Esports/Riot Games.

Chres Laursen er for tiden strandet i Russland sammen med Rafael «Doxy» Adl Zarabi, som sammen deltok i LCL for Gambit. Dette har tilsynelatende for Doxy resultert i søvnløse netter.

Laursen forteller at første reisemål derfor er hjem til Danmark, men at han gjerne skulle likt å besøke Norge.

– Jeg har ikke vært i Norge før, men jeg har lyst til å dra til Oslo en gang. Dette er ikke i planene mine akkurat nå, aller først må jeg komme meg hjem til Danmark - men all denne coronaen blokkerer på en måte det akkurat nå, forteller Laursen.

På spørsmålet om han kommer tilbake til Norge denne sesongen, knuser Daniel «Wendelbo» Wendelbo Laursens Oslo-drømmer ved å forklare at fremtidige treningsleirer sannsynligvis vil bli holdt i Danmark.

– Om vi skal ha en treningsleir, så blir det nok i Danmark. Vi er fem danske spillere, så det er mye lettere å møtes her i så fall, forteller han.

Daniel Wendelbo har tidligere deltatt for Riddle i Telialigaen, med dem tok han en solid andreplass mot Nordavind i finalen. Han forteller at den mest avgjørende faktoren når de valgte organisasjon, var at de kunne beholde lagoppstillingen sin.

– Vi ville alle spille i NLC dersom vi fikk lagoppstillingen vår, og dette føltes som det riktige tidspunktet å komme tilbake til Europa.

Høyt nivå i toppsjiktet

Aleksi «H1iva» Kaikkonen, her på scenen i den europeiske ligaen, LEC.
LoL Esports/Riot Games.

Northern League of Legends Championship kommer uten tvil til å lokke frem flere kjente spillere, med organisasjoner som Fnatic, Ence og Excel blant deltakerne. For Daniel Wendelbo, er det vanskelig å si hvordan de konkurrerende lagene kommer til å se ut når det hele setter igang 16.juni.

– Utifra hva jeg har hørt, kommer det bare til å være fem gode lag i ligaen. Jeg vet ikke helt hvem som skal delta enda, men jeg har hørt at Hiiva skal. Sist jeg spilte mot Hiiva var i Nordic-finalen, og han spilte skikkelig bra, sier Wendelbo.

Daniel Wendelbo er like mye, om ikke mer, optimistisk enn Barzinje til lagets vinnersjanser.

– Jeg er utrolig spent på å spille sammen med vennene mine, som også er skikkelig gode spillere. Jeg føler vi har en god sjanse til å vinne ligaen, avslutter han.

Norhern League of Legends Championship starter 16. juni, mer informasjon om ligaen finnes på NLC.GG.

Siste fra forsiden