Intervju

League of Legends - EM

Riddle-spiller: – Ingenting vi gjorde fungerte

Tidligere LEC-spiller Chres «Sencux» Laursen og laget måtte se seg slått av franske LDLC i EM-kvalifikasjonen.

TIDLIGERE LEC-STJERNER: Tidligere Fnatic-spiller Bora «YellOwstaR» Kim møtte torsdag kveld tidligere Splyce-spiller Chres «Sencux» Laursen i kvalifiseringen til EU Masters.
Riot Games/montasje Gamer.no

Det var forventet høyt nivå da Riddle møtte LDLC, som med en tredjeplass i den franske varianten av NLC (LFL) klarte å kvalifisere seg til EM-kvalifikasjonene.

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi
Magnus «Maxi» Kristensen
Chres «Sencux» Laursen
Victor «Reje» Etlar Eriksen
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo

DISSE SPILTE FOR LDLC

Vis mer

Brian «Bando» Ferrando
Kristian «Tynx» Hansen
Vincent «Vetheo» Berrié
Thomas «Exakick» Etlar Foucou
Bora «YellOwstaR» Kim

Etter tre uker var Riddle kun to seire unna en plass i EU Masters, som i Europa trygt kan regnes som den nest største ligaen for League of Legends-spillere.

Dessverre måtte noen trekke det korteste strået, og i kampen mot et formsterkt LDLC var det Riddle som måtte pakke sammen sakene og se seg slått.

LES OGSÅ: Riddle storspiller på den europeiske League of Legends-scenen

Retter kritikk mot produksjonen

At de siste ukene har vært krevende kan man likevel ikke se bort ifra, og Riddles Support-spiller Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo hadde lite til overs for produksjonen da de avgjørende duellene ble annonsert. I en Twitter-post sammenlignet Riddle-spilleren måten EU Masters satte opp gruppene med å bruke "random.org". Norske Jørgen «Hatrixx» Elgåen og tidligere G2-spiller Hampus «PromisQ» Abrahamsson kom også med støtte, hvorpå førstnevnte kalte det tragisk, mens sistnevnte poengterte at verken LDLC eller Riddle fortjente å gå glipp av EU Masters.

– Det å spille så mange kamper på rad er ganske slitsomt, men det aller verste er at vi måtte spille på en helt ny patch i kvalifiseringskampen vår, med null treningsdager og en helt tilfeldig motstander, forteller Chres Laursen til Gamer.no etter kampen mot LDLC.

LDLC / RIDDLE HELTEVALG KAMP 1

Vis mer

TOP: Wukong (Bando) / Gangplank (Doxy)

JUNGLE: Hecarim (Tynx) / Nidalee (Maxi)

MID: Syndra (Vetheo) / Lucian (Sencux)

MARKSMAN: Caitlyn (Exakick) / Miss Fortune (Reje)

SUPPORT: Morgana (YellOwStaR) / Nautilus (Wendelbo)

LDLC med kontrollert seier i første kamp

Doxy var den første til å falle i kampen mot LDLC, men slettes ikke den siste. Innen femten minutter hadde gått satt hver eneste Riddle-spiller 0-2. Det ble en bratt oppoverbakke som danskene ikke klarte å hente seg opp. LDLC hadde fullstendig kontroll gjennom kampen, og etter 24 minutter satte de inn nådestøtet på et skadeskutt Riddle.

RIDDLE / LDLC HELTEVALG KAMP 2

Vis mer

TOP: Gnar (Doxy) / Shen (Bando)

JUNGLE: Kha'zix (Maxi) / Hecarim (Tynx)

MID: Twisted Fate (Sencux) / Orianna (Vetheo)

MARKSMAN: Jhin (Reje) / Senna (Exakick)

SUPPORT: Thresh (Wendelbo) / Tahm Kench (YellOwStaR)

Fullstendig overkjøring i andre kamp

Les også
«Phenom» er OL-mester i Street Fighter V

Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo startet kampen sterkt med en hook på Exakick som resulterte i ett drap. Det skulle likevel ikke ta mer enn femten minutter før Jungle-spilleren til LDLC, Tynx, hadde håvet inn hele fem drap for seg selv. Det tok i underkant av 25 minutter før nexusen var nede og LDLC sikret seg plassen i EU Masters.

LES OGSÅ: «Hatrixx» er eneste norske startende spiller igjen i NLC-sluttspillet

– På en bedre dag kunne vi utfordret dem

Riddles mid lane-spiller, Chres «Sencux» Laursen forteller til Gamer.no at laget hadde en dårlig dag, men er tydelig på at LDLC fortjente plassen mer enn dem.

– Det var virkelig ikke vår dag i dag og ingenting vi gjorde fungerte egentlig, noe som resulterte i to ganske ensidede kamper. Vi prøvde et par ting som bare ikke fungerte og ja, på en bedre dag kunne vi utfordret dem men de fortjener å være i EU Masters mer enn oss etter den serien. De spilte bra, sier Laursen.

SER FREM TIL NESTE ÅR: Chres «Sencux» Laursen, her på scenen for Splyce i LEC.
Riot Games Flickr.

– Alt i alt så hadde jeg en ganske ok sesong, med flere gode kamper enn dårlige. Vi klarte likevel ikke å vinne NLC eller komme oss ut av gruppestadiet i EU Masters, så det er mye å jobbe med til neste år, forteller dansken.

Selv om sesongen ikke hadde en ideell slutt, ser den tidligere LEC-spilleren fremdeles frem til fremtidige muligheter; både personlig og karrieremessig.

– Det kommer nok til å være en lang pause før noen form for konkurranse starter igjen, så for øyeblikket så planlegger jeg å flytte inn i den nye leiligheten min og tilbringe litt tid med det. Utenom det så kommer jeg nok til å fokusere på solospill fremover, mens jeg ser frem til neste års muligheter, avslutter han.

Siste fra forsiden