Rise of the Tomb Raider blir Xbox One-eksklusivt

Oppfølgeren til fjorårets nytolkning holder seg til én konsoll.

Lara trasker rundt i snølandskapet.
Square Enix

Etter at Rise of the Tomb Raider ble annonsert under årets E3-messe sto det igjen noen spørsmålstegn. Selv om spillet ble vist under Microsofts presseopplegg ble det ikke nevnt hvilke plattformer spillet skulle komme til.

Nå viser det seg at oppfølgeren til fjorårets Tomb Raider – som satte et nytt nullpunkt for serien – kun blir å finne på Xbox One. Dette bekreftet utvikler Crystal Dynamics under Microsofts Gamescom-konferanse tirsdag, og igjen i en uttalelse på tumbler.

– Dette betyr ikke at vi vender ryggen til våre fans som kun spiller på PlayStation eller PC. De er fantastiske systemer med fantastiske parnere og nettsamfunn. Vi har Lara Croft and the Temple of Osiris på de systemene i desember, og vi har Tomb Raider: The Definitive Edition ute på PlayStation 4, trøster Crystal Dynamics Darrel Gallagher.

Vel å merke er det – som historien har vist gang på gang – ikke utenkelig at spillet kommer til å dukke opp på PlayStation 4 eller Windows med tid, men i første omgang er det altså kun de med Xbox One i stua som får kose seg med eventyret. Det blir tilgjengelig sent i 2015.

Større områder

Rise of the Tomb Raider fortsetter der Lara Crofts fjorårseventyr slapp.

– I hennes neste eventyr må Lara bruke alle sine overlevelsesevner, kløkt, lære å stole på nye venner og til slutt innse sin skjebne som Tomb Raider, skriver Crystal Dynamics i en pressemelding.

Som med forgjengeren er Rhianna Pratchett kreditert manuset. I tillegg loves det større åpne områder – opp til tre ganger så store som de vi fikk traske rundt i i forgjengeren.

Tomb Raider har blitt en svært populær spillserie med over 42 millioner solgte kopier totalt. Fjorårets utgave står for 6.5 millioner av salget, men overbeviste ikke vår anmelder helt. Det neste spillet kommer i løpet av 2015, kun på Xbox One.

Vi synes den nye versjonen av Tomb Raider manglet et par ting.
Les vår anmeldelse av Tomb Raider »

Rise of the Tomb Raider-trailer. (Crystal Dynamics, Square Enix)

Siste fra forsiden