Rock Band 4-utviklere tatt i å skrive anmeldelser av spillet på Amazon

– Upassende oppførsel, uttaler studioet.

Harmonix

En gruppe Harmonix-ansatte har blitt tatt på fersken i å skrive positive anmeldelser av sitt nylig lanserte Rock Band 4. En Reddit-bruker oppdaget at flere av anmeldelsene som gav spillet toppkarakter så ut til å være skrevet av utviklere som jobbet med spillet, noe Harmonix nå innrømmer.

I en uttalelse til Destructoid sier studioet at de har gått gjennom de interne retningslinjene for anmeldelser av Harmonix-spill med sine ansatte. I tillegg har de bedt ansatte som har skrevet anmeldelser om å enten fjerne dem eller redigere dem slik at det er tydelig at de er skrevet av spillets utviklere:

– Selv om vi tror anmeldelsene skrevet av noen få ansatte var oppriktige og uten onde hensikter, mener vi at dette er upassende oppførsel, forteller Harmonix.

Et utvalg av anmeldelsene skrevet av Harmonix-ansatte.

Flere av anmeldelsene er nå fjernet, mens andre har blitt redigert. Rock Band 4s prosjektmanager har valgt å la sin anmeldelse bli stående, men han har lagt til at han jobbet med spillet og at anmeldelsen egentlig bare var skrevet for moro skyld:

– I ettertid er det sikkert viktig å påpeke at jeg var med å utvikle spillet og at jeg jobber for Harmonix. Når det er sagt er jeg sikker på at jeg uansett ville gitt spillet fem stjerner, selv om jeg ikke var med å lage det, skriver han.

Negative reaksjoner

Siden stuntet ble oppdaget har det ikke uventet blitt møtt med svært negative reaksjoner blant fans. I skrivende stund har spillet 27 anmeldelser som gir spillet én stjerne, og flere av dem trekker frem Harmonix’ egne anmeldelser som bakgrunnen for den dårlige karakteren.

Hvorfor de ansatte følte de måtte løfte gjennomsnittskarakteren til spillet er ikke så lett å forstå, da det stort sett har fått positiv kritikk av anmeldere. Hos oss fikk Rock Band 4 8/10, og vår anmelder mente spillet imponerte på tross av et småskuffende låtutvalg:

– Rock Band 4 har en rekke forbedringer, og da spesielt de nye gitarsoloene som gir en innlevelse uten like. Opplevelsen er helt klart på sitt beste når man har en vennegjeng samlet, men det går helt fint å spille det alene, var dommen fra Mars Bjørnsletten.

OpenCritic gir spillere et alternativ til Metacritic.
Nettsiden lar deg velge hvilke anmeldelser du stoler på »

Siste fra forsiden