Rockelegende saksøker Activision

Det kan koste 120 millioner kroner å misbruke de gamle vennene til Axl Rose.

Søksmål er en like sentral del av USA som hamburgere, ansiktsløftninger og rockemusikk, og noen av dem grenser til det absurde. Ta for eksempel Guns 'n Roses-frontfigur Axl Roses seneste sprell.

Rockestjernen, som står bak legendariske låter som «Welcome to the Jungle», «November Rain» og «Cry», har nemlig bestemt seg for å saksøke utgiverbauta Activision for hele 20 millioner dollar. Dette melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken er at spillselskapet angivelig benyttet tidligere bandkompis og gitarist Saul «Slash» Hudsons likhet i Guitar Hero III: Legends of Rock.

Slash i midten.

Dette mener Axl Rose er et overtramp, til tross for at han strengt tatt ikke er Slash. Årsaken skal være at Rose eier rettighetene til merkevaren Guns 'n Roses, og at den ikoniske gitaristen på ingen som helst måte skal kunne settes i sammenheng med bandet uten hans tillatelse.

I dette tilfellet skal sammenhengen være at Slash er en spillbar figur samtidig som låten «Welcome to the Jungle» er tilgjengelig. Axl insisterer også på at han aldri gav Activision tillatelse til å benytte nevnte låt, noe utgiveren mener er feil.

Samtidig skal det å benytte Slash i sammenheng med Guns 'n Roses' ikoniske musikk angivelig fungere som promotering for gitaristens nye band Velvet Revolver. Dette skal være problematisk for Rose, ettersom han og den tidligere bandkompisen har vært uvenner i lange tider.

Dette er ikke første gang Activision har blitt saksøkt. Ei heller andre, tredje eller fjerde.

Det foreløpig siste spillet i Guitar Hero-serien ble utgitt i forrige måned, men Warriors of Rock solgte særs dårlig. Det spekuleres derfor i at serien kan få en viss pause.

Sakens toppbilde er hentet fra Flickr, og rettighetene tilhører fotograf Ed Vill. Vi benytter bildet i henhold til dets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden