Rockstar lager musikkprogram

Rockstar og Timbaland vil gjøre PSP-en din til et lite musikkstudio.

Rockstar Games har annonsert en PSP-versjon av musikkprogrammet Beaterator. Ifølge et kort videoklipp på Rockstars nettsider har de samarbeidet med den verdenskjente produsenten Timbaland (kjent fra et utall hip hop-, r'n'b- og pophits utgitt i løpet av de siste årene) for å gi PSP-eiere muligheten til å sette sammen musikkstykker i verdensklasse. Hvorvidt man må være like god som Timbaland for å få til det, gjenstår å se.

Nyversjon av web-program

Den nye versjonen av Beaterator vil bli en utvidet utgave av web-programmet med samme navn. I videoen legger vi merke til at funksjonaliteten virker mer avansert. I tillegg går det tydelig frem at det er Timbaland som har gjort lydene man får leke seg med. Hvis web-versjonen er noe å gå etter, vil Beaterator la deg sette sammen egne komposisjoner bestående av ferdiglagde Timbaland-snutter, i tillegg til å lage dine egne melodier og trommekomp med instrumentlyder som følger med programmet.

Selv om det er langt mellom Beaterator og profesjonelle musikkverktøy, kan man med et minimum av musikalitet ha mye moro med web-utgaven. Dette lover godt for den forestående PSP-versjonen, spesielt hvis programmet leverer mer avanserte verktøy i forhold til den eksisterende utgaven.

Lanseres til høsten

En spennende mulighet dagens utgave av Beaterator har, er en funksjon som lar deg laste opp egne instrumentlyder fra PC-en og bruke dem i programmet. Med tanke på hvor lett det er å koble PSP til PC og overføre filer, blir vi overrasket om denne funksjonen ikke blir inkludert i Timbaland-utgaven også.

Musikkprogrammer til spillkonsoller er langt fra en ny idé (noen husker kanskje Music 2000 til PlayStation og Korg DS-10 til Nintendo DS), men hva markedet mener om saken gjenstår å se. Det er iallfall ingen tvil om at samarbeidet med Timbaland vil tiltrekke seg en god del oppmerksomhet. Så hvis mulighetene i programmet står i stil, finnes det ingen grunn for vordende musikkprodusenter til å stå over Beaterator til PSP.

Slippdato oppgis å være 29. september i USA, mens vi europeere må vente til 2. oktober. Rockstar Games melder at spillet vil utgis i butikk, men de nevner også at spillet vil støtte PlayStation Network. Om dette betyr at vi vil kunne koble oss sammen med andre Beaterator-brukere over nett, eller om programmet vil bli tilgjengelig for kjøp over Sonys PlayStation Store, gjenstår å se. Kanskje begge deler? Avslutningsvis nevner vi at hvis du er nysgjerrig på Beaterator, går det an å leke seg med den kostnadsfrie web-versjonen.

Siste fra forsiden