Anmeldelse

Rocky

Rocky er tilbake! Alle som en trodde vel at Rocky Balboa hadde lagt boksehanskene på hylla engang tidlig på 90-tallet etter at filmene om han sluttet å strømme på. Heldigvis tok vi feil. Du har nå sjansen til å sette deg selv i skoene til Rocky og utkjempe alle kampene fra de fem filmene i tillegg til flere andre. Nå er det bare å børste støvet av de gamle boksehanskene og sette deg til rette foran godskjermen.

Side 1
Side 2

Jeg må ærlig si at jeg, på tross av at jeg liker Rocky-filmene, var ganske skeptisk til dette spillet. Spill basert på filmer eller andre lisensierte produkter ender ofte opp med et heller labert resultat. Et eksempel på dette er jo Lord of the Rings: Fellowship of the Ring som har mottatt laber kritikk. I tillegg til dette har boksespill av en eller annen grunn aldri blitt noen høydare innen spillbransjen. Hvordan skal det da gå med et boksespill basert på den legendariske Rocky Balboa og de fem Rocky-filmene?

Ta del i filmen
Den mest spennende å spille i Rocky-spillet er den såkalte "movie"-modusen. Her får du sjansen til å banke opp alle de du kjenner fra filmene i tillegg til flere andre. Du starter som en ung og lovende Rocky Balboa i Rocky I, og ender opp som en erfaren og litt lubben Rocky Balboa i Rocky V. Hver film består av fire nye boksere i tillegg til hovedmotstanderen fra den filmen. Etter at du har slått hovedpersonen fra hver film dukker det opp en liten cut-scene som gir deg et lite glimt av handlingen i filmene, for de som ikke har sett dem før, og hjelper godt til meg å bygge opp stemningen i spillet. Mellom hver kamp i "movie"-modus er det tid for å forbedre ferdighetene dine ved hjelp av trening.

Etter hver kamp går noen av ferdighetene dine litt ned, og de må du bygge opp igjen i tillegg til å skaffe deg nye. Du kan bygge opp alle de ferdighetene som trengs for å bli en god bokser med alt fra hurtighet og bevegelse til styrke. Hvis du synes at noen av øvelsene er for vanskelige, eller du rett og slett ikke gidder å utføre dem kan du alltids velge autotrain, men da får du kun forbedret ferdighetene dine med 5 av de maksimalt 10 poengene. Øvelsene går ut på ting som å hoppe hoppetau, ta situps, denge løs på en puchingbag og lignende. Hvis du skal klare deg igjennom Movie mode på den vanskeligste vanskelighetsgraden er du nødt til å lære deg treningsøvelsene ordentlig for å bygge opp så gode ferdigheter som mulig. Tar du den lette utveien med autotrain hver gang har du ikke nubbesjangs på slutten, selv om du har spilt spillet mye.

Spill basert på filmer er som sagt ofte veldig dårlig produsert og klarer ikke å videreføre den stemningen som gjorde filmen så spesiell. Dette har Rocky klart på en god måte. De små filmene mellom hver kamp er veldig gode. Dessverre er det for få av dem og de er alt for korte. Stemmene til alle karakterene fra filmen har de originale stemmene sine i spillet, og ettersom spillet går sin gang bytter du trener flere ganger akkurat som i filmen. Trenerne er de som maser og prøver å få deg til å prestere det lille ekstra når du trener og som gir deg råd, selv om de hjelper deg fint lite, etter hver runde i boksekampen. Det er en nedtur at "movie"-modusen er så kort som den er. Den varer ikke i mange timene og du gidder ikke å spille gjennom den mer enn 4-5 ganger. Etter dette er det multiplayer og turneringer som gjør at du får valuta for pengene. Du kan sette opp turneringer med opptill 16 boksere eller du kan bokse oppvisningskamper. I oppvisningskampene kan du bokse mot alle som du har slått i "movie"-mode, i tillegg kan du først bokse en turnering når du har slått Tommy Gunn i Rocky V.

Mange slossespill, og kanskje spesielt boksespill har en tendens til ende opp som button-smashere hvor det er den som kan trykke inn flest mulig knapper på kortest mulig tid som vinner. Slik er heldigvis ikke Rocky. Som oftest er det personen som kjenner hvordan spillet fungerer i henhold til beskyttelse, kombinasjons slag og lignende samtidig som han klarer å lese motstanderens neste trekk, som stikker av med seieren. Trykker du vilt løs på knappene vil du kanskje klare å få noen heldige komboer her og der, men det er når du tenker taktisk du virkelig klarer å sette inn noen skikkelige slag. Det finnes også en "stamina"-bar på Rocky som går ned hver gang du slår et slag. Når baren går nedover slår du også svakere og svakere.

Du trenger ikke å slå alt for mange hull i luften før en stor tungvektsmester av en bokser er blitt redusert til en liten lettvekter. Det finnes en "sparring"-modus i spillet som faktisk er veldig nyttig, jeg vil faktisk gå så langt som å si at det er nødvendig, for å forbedre ferdighetene dine. Du kan her få opp lister over kombinasjons slag som du kan ta under kampen. Du vil da se hvordan disse utføres og senere kan du øve deg på disse. Du vil få opp hvor mange slag som treffer og samlet skade motstanderen tok av det aktuelle kombinasjons slaget. Nederst til venstre kan du se hvilke knapper du trykket inn slik at du skjønner hva du gjør feil hvis du ikke får det til. Du kan sette "sparring"-partneren din på attacking og du kan dermed trene på forsvarstaktikk.

Holder du både L og R knappen inne mens du beveger den analoge stikken vil du hoppe i den retningen du velger. Holder du bare L vil du beskytte deg, og holder du L samtidig som du beveger den analoge stikken vil du dukke unna for forskjellige slag. Rocky-spillet viser sin styrke i mengden forskjellig slag man kan utøve. Her eksisterer så å si alle slagene som brukes i boksing. Når du kun trykker på enten A-, B-, X- eller Y-knappen får du helt vanlige jabs på høyere eller venstre side oppe og nede. Holder du inne R-knappen samtidig får du 4 forskjellige uppercut-slag. Du kan også bevege analog stikken opp eller ned mens du slår, da får du noen kraftige hooks. Alle de forskjellige bokserne har i tillegg til disse vanlige slagene sitt eget spesielle superslag som kan tar kraftige jafs av motstanderens liv hvis det treffet. Smartest er det å bruke dette superslaget når du har slått motstanderen din halvt i svime. Da er du nesten garantert å treffe, noe som er viktig siden du kun har to av disse slagene tilgjenglige i hver kamp.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden