Romersk gåteløsning

Bygg Roma på en dag

Rising Star Games tar en pause fra sære japanske spill for å gi oss gåteløsning til DS.

Cradle of Rome er et gåteløsningspill lagt til det gamle Romerrikets prektige hovedstad. Det har allerede vært tilgjengelig på PC en stund, men nå får også DS-eiere muligheten til løse brett og bygge antikke byer.

Roma trenger gull, flesk og tømmer.

Målet i Cradle of Rome er å bygge opp Roma fra et lite tettsted til en mektig oldtidsby. Gjennom fem ulike tidsperioder og 100 brett skal du konstruere 20 byggverk som er nødvendige for at Roma skal bli den praktbyen den er kjent som. Du starter med å sette opp en skarve sagmølle, men på senere brett skal du bygge templer til gudene og til slutt konstruere selveste Colosseum.

For å konstruere bygningene må du løse brett som følger den klassiske tre-på-rad-mekanismen. Det vil si at du flytter på brikker som ligger ved siden av hverandre til du har tre eller flere like som som ligger diagonalt eller vertikalt. Til å hjelpe deg med dette får du også en rekke redskaper som kan påvirke brettet og gi deg ulike fordeler.

Hver av brikkene representerer en type ressurs som du tilegner deg når tre eller flere ligger på rekke, og istedet for å løse brettet så fort som mulig er målet å samle så mange ressurser du kan før tiden går ut. Samler du nok ressurser, fullføres bygningen du jobber med og du kan gå videre til neste byggprosjekt.

Rising Star Games skal stå for utgivelsen i Europa, og spillet skal være i butikkhyllene 10. oktober.

Siste fra forsiden