Nintendo VR

Rykte: Nintendo skal endelig kaste seg på VR-karusellen

Kilder hevder at Nintendo snart kommer med en VR-kunngjøring.

Nintendo, HTC, montasje Gamer.no

Nintendo er kjent for sin fryktløse eksperimentering med nye måter å spille på, men har vært nærmest underlig skeptisk til VR-teknologien. Nå kan det se ut til at de endelig skal kaste seg på karusellen.

Nettstedet Nintendo World Report har vært i kontakt med flere kilder som hevder at Nintendo trolig skal komme med en stor VR-kunngjøring allerede i år.

Ifølge kildene vil et lite utvalg av Nintendos egne spilltitler få VR-støtte i nær fremtid, men det er uvisst hvilke titler det er snakk om.

Sony har hatt en viss suksess med sine VR-briller, og nå skal Nintendo muligens også kaste seg inn i segmentet.
Audun Rodem, Gamer.no

VR-funksjonalitet funnet i Switch

Samtidig har nettstedet Go Nintendo snakket med det de kaller en «svært pålitelig» kilde som også hevder at selskapet har VR-planer. Ifølge denne kilden er det Nintendo Labo som først skal få VR-støtte i form av en eller annen tilleggspakke.

Det har allerede tidligere dukket opp tegn på at Nintendo har planer om VR-støtte til Switch. Som nettstedet Ars Technica rapporterte i fjor har det blitt oppdaget en VR-funksjon i Switch-fastvaren som har ligget skjult på konsollen i lengre tid.

Denne funksjonen deler skjermen i to for å oppnå en stereoskopisk effekt, på samme måte som vanlige VR-briller.

Nintendo har lenge vært kritisk til VR, men har begynt å snuse på teknologien. I et intervju med Time for noen år siden sa Mario-skaperen Shigeru Miyamoto at mange av problemene han tidligere så med VR nå er i ferd med å bli løst, og at også Nintendo så på ulike måter å løse utfordringene på.

Ingenting er altså bekreftet om Nintendos VR-satsing, men om ryktene har noe for seg vil vi nok få en kunngjøring ganske snart.

Les også: Rykte: Nintendo Switch Mini slippes i løpet av 2019 »

Siste fra forsiden