Grin-prosjekt fortsatt i live?

Ryktene svirrer

Den nedlagte utviklerens Final Fantasy-spill skal visstnok være berget.

Etter et par svært produktive år var det likevel over for svenske Grin i august. Utvikleren hevdet at enkelte utgivere ikke hadde betalt det de skulle, og dermed var det ikke lengre mulig å opprettholde driften.

I kjølvannet av nedleggelsen dukket det opp en del konsepttegninger og rykter om Grins siste prosjekt. Dette var visstnok intet ringere enn et samarbeidsprosjekt med japanske Square Enix, og prosjektet var en avlegger av Final Fantasy-serien med kodenavnet «Fortress».

Nå har GamesIndustry.biz fått informasjon som tyder på at spillet fortsatt er under utvikling, dog hos en annen utvikler. Kilder hevder at tapet av prosjektet faktisk var den viktigste grunnen til at Grin gikk nedom og hjem.

Square Enix var visstnok ikke fornøyd med kvaliteten på spillet, så de tok «Fortress» tilbake for å gi det til en annen utvikler. Uten finansieringen fra den japanske giganten klarte ikke Grin å opprettholde driften.

Da Grin lukket dørene kunngjorde de at utestående betalinger fra diverse utgivere var den viktigste grunnen. Hvis det kildene forteller stemmer ser det ut til at Square Enix var en av disse. Grin nevnte også at de jobbet med «et mesterverk» de ikke ble ferdige med. Dette var sannsynligvis «Fortress», gitt at ryktene er sanne.

Det er uvisst hvem som er den nye utvikleren av dette prosjektet.

Siste fra forsiden