Så kraftig bør maskinen din være for å takle Oculus Rift

Det anbefalte kravet gjelder for VR-brillenes levetid.

Varg Aamo, Tek.no

Det er fortsatt en god stund til den ferdige utgaven av VR-brillene Oculus Rift blir lansert, men nå vet vi litt mer om hva som må til for å bruke dem. I et innlegg på Oculus sin offisielle blogg legger utvikleren frem det anbefalte minstekravet som må til for å få en fullverdig «Rift-opplevelse».

Dette anbefalte minstekravet vil være konstant gjennom VR-brillenes levetid. Ifølge Oculus-bloggen vil dette gi utviklere et utgangspunkt slik at de kan optimalisere på best mulig vis.

Er det slik Oculus Rift vil se ut?

Her er hva Oculus Rift vil kreve av datamaskinen din:

  • NVIDIA GTX 970, eller en AMD 290-ekvivalent eller bedre
  • Intel i5-4590 eller bedre
  • 8GB+ RAM
  • Kompatibel HDMI 1.3 video-utgang
  • 2x USB 3.0 porter
  • Windows 7 Service Pack 1 eller nyere

– Vårt mål er at dette skal være en standardkonfigurasjon for at alle spill og applikasjoner på Oculus Rift skal gi brukerne en fantastisk opplevelse. Vi tror en slik «det bare virker»-tilnærming vil være nøkkelen til vellykket virtuell virkelighet, da et system som ikke fungerer optimalt ikke vil gi brukeren en komfortabel følelse av tilstedeværelse, skriver Atman Binstock, sjefsarkitekt hos Oculus, på firmaets blogg.

Binstock skriver også at utviklingen av en Oculus-plattform som er kompatibel med Mac OS X og Linux har blitt satt på vent. Foreløpig fokuserer de på å optimalisere for den Windows-kompatible utgaven av VR-brillene. Utviklingen av OS X- og Linux-utgavene vil fortsette, skriver Binstock, men de har ingen planer for når dette vil skje.

Vi har prøvd brillene ved en rekke anledninger. Allerede i 2013 ble vi imponerte av brillene, og vi testet senest den oppdaterte utviklerutgaven i fjor høst (artikkelen krever Ekstra-medlemsskap) »

Siste fra forsiden