Intervju med «Sak0ner» - IEM Katowice Fortnite

«Sak0ner» er Nordavinds første Fortnite-spiller - fredag spiller han i storturnering

Over fire millioner norske kroner i potten når nordmannen skal debutere for sin nye klubb.

Sindre Stien/Nordavind

Merk dere navnet Mats «Sak0ner» Jonsbu Sørum. 14. februar signerte han kontrakt med Nordavind, som gjorde han til klubbens første Fortnite-spiller.

Jonsbu har tidligere spilt for Team Secret, men sikret seg med det kontrakt med en norsk klubb, noe som betyr mye for spilleren selv. Han forteller litt om seg selv til Gamer.no.

– Mitt navn er Mats Jonsbu Sørum, født og oppvokst i Oslo. Jeg har alltid vært en stor fan av spilling, og har minner helt tilbake til barnehagen hvor jeg så på pappa spille spill som Civilization og Rome: Total War. Noe av de beste minnene jeg har var når jeg fikk prøve. Jeg har spilt de fleste tradisjonelle e-sport-spillene som League of Legends og Counter-Strike. Har vært innom så og si alt mulig. Jeg er et veldig konkurranse-drevet menneske.

– Det gir mange muligheter for å drive frem e-sport i Norge

Mats «Sak0ner» Jonsbu Sørum ser frem til IEM Katowice.
Sindre Stien/Nordavind

Jonsbu sier det betyr enormt mye å få representere en norsk klubb.

– Det å kunne spille for en norsk klubb er veldig fint, det gir mange muligheter for å drive frem e-sport i Norge på en annen måte en i en internasjonal klubb. Etter å ha snakket med Nordavind var det veldig lett for meg å velge. Det å ha tilgang til alt man trenger i nærheten er veldig deilig. Kommunikasjonen er også mye enklere.

Allerede førstkommende fredag skal Jonsbu i aksjon, da på IEM Katowice, hvor det holdes en storslått Fortnite-turnering med over 4,4 millioner kroner i premiepotten. Han håper å hevde seg i toppen.

– Når det kommer til målsettingen i Katowice så handler det om å være konsekvent gjennom hele turneringen. Vi har lagt mye trening inn i å minimere alle risikoer og tilfeldigheter. Målet er topp 10 i både solo og duo. Jeg tror å vinne kan skje på en god dag.

I duo-turneringen tar han med seg et dansk talent, da han per i dag ikke har en fast duo-partner. Konrad «Skram» Skram heter talentet. Jonsbu forteller om hvordan han har jobbet seg til å bli så god som han har blitt.

– Det ligger hundrevis av timer trening bak, mye planlegging og strategi-legging. Vi bruker mye tid på å finne de beste måtene å spille situasjoner på. Så alt er klart og man vet hva man skal gjøre.

Fortnite er i siget for tiden. En ny sesong er like rundt hjørnet, og utvikleren satser mye penger på e-sportscenen. Jonsbu kommer med tips til spillere som ønsker å ta steget inn i en profesjonell kontrakt.

Les også
Fortnites nyeste sesong tar spillere med inn i fremtiden

– For å få en proff-kontrakt så ligger det ekstremt mange timer med hardtrening bak. Man må være moden nok. I tillegg må man være 16 år for å delta i turneringer arrangert av Epic Games. De beste tipsene jeg kan gi når det kommer til å kontakte organisasjoner er at du har resultater å vise til før du tar deg bryet med å kontakte. Aldri fokuser på hvor mange du dreper, eller hvor mange seiere du har, sier Jonsbu før han legger til.

– Proffspillere ser på det som et rødt flagg. Det er ikke lett å få en proffkontrakt i noen spill. Om du investerer mange nok timer å er dedikert er alt mulig. Det siste tipset er å ikke be om oppmerksomhet, det kommer nye spillere frem hele tiden i proffmiljøet fordi de presterer bra. Det skjer av seg selv når man er god nok, avslutter Jonsbu.

Solo-turneringen starter fredag klokken 12:20 og Duo-turneringen starter lørdag klokken 12:20. Se alle kampene på ESL Fortnite sin Twitch-kanal.

Siste fra forsiden