Saksøker Starcraft II-hackere

Blizzard hevder jukseprogrammenes bakmenn har påført dem økonomiske tap.

Blizzard har bestemt seg for å ikke utvise noe toleranse for juksepaver som forpester online-kulturen og setter alle kluter til i kampen mot de ansvarlige.

Tidligere denne måneden ble rundt 5000 spillere suspendert eller permanent utestengt fra Battle.net for bruk av jukseprogrammer i Starcraft II, og nå går selskapet også etter de som står bak programmene.

Blizzard leverte nylig et søksmål mot tre programmerere fra Canada og Peru for brudd på lisensavtalen, Battle.net-brukervilkårene og opphavsretten. I søksmålet anklager de personene for å ha utviklet, markedsført og distribuert flere ulike programmer designet for å modifisere og ødelegge online-opplevelsen av Starcraft II.

Ifølge søksmålet har de saksøkte forårsaket "umiddelbar, massiv og uopprettelig" skade ved å gjøre det mindre attraktivt å spille på nett, noe som igjen resulterer i lavere salg.

Blizzard krever blant annet at alt av ulovlig programvare innenfor rettens jurisdiksjon fjernes, men utover dette er det uvisst hva selskapet ønsker av kompensasjon.

Har du oppleved juks og hacking i Starcraft II? Diskutér i forumet!

Les også:Anmeldelse: Starcraft II: Wings of Liberty
Les også:Mer Starcraft først i 2012?
Les også:Bungie straffer Halo Reach-juksere

(Kilde: Gamespot)

Siste fra forsiden