PlayStation 5

Salget av sideplater til PlayStation 5 ble stoppet av Sony – nå prøver nettbutikken seg igjen

– Vi visste ikke bedre før. Det gjør vi nå.

CMP Shells

Allerede før lanseringen av PlayStation 5 var ivrige gründere ute for å tjene en slant på å selge kosmetiske modifikasjoner for konsollen. Sony var imidlertid ikke så glad for akkurat det, og etter å ha solgt en rekke sideplater ble nettbutikken CustomizeMyPlates tvunget til å kansellere samtlige ordre.

Nå er nettbutikken tilbake igjen, og under det nye navnet CMP Shells lover gjengen at PlayStation 5-makeren ikke kan stå i veien denne gangen.

– Forbedrer på designet

CMP Shells har visstnok lært leksa si, men salget av sideplater med God of War-logo har tilsynelatende blitt stoppet.
CMP Shells

Etter at Sony satte ned foten for CMP i fjor, innrømmet teamet at det ikke visste nok om reglene rundt åndsverk og rettigheter. Siden den gang har de visstnok lært leksa si, og en endring i sideplatenes design skal etter planen bidra til å holde Sonys advokater på avstand.

– Vi har søkt om patent og alle salgene som går gjennom før søknaden er godkjent kan ikke stanses. Vi visste ikke bedre før. Det gjør vi nå. Videre har vi ikke kopiert noens design. Våre sideplater forbedrer det opprinnelige designet ved å åpne for bedre lufting, forklarer CMP på sine nettsider.

Tross alle løftene om å ha sitt på det tørre, er gjengen tilsynelatende fortsatt ikke redd for å leke med ilden. Da nettbutikken åpnet igjen var sideplater med en stor God of War: Ragnarok-logo på siden tilgjengelig for salg. Dette produktet – kalt The Kratos Bundle – har siden blitt fjernet, uten noen nærmere forklaring.

LES OGSÅ: Hvor mye PC får du egentlig for prisen av en PlayStation 5? »

Siste fra forsiden