PlayStation 5

Sony slår ned på salg av sideplater til PlayStation 5

Nettbutikk som solgte egne plater ble tvunget til å kansellere alle bestillinger.

Sony Interactive Entertainemnt

Helt siden avdukingen av PlayStation 5 har fans drømt om å tilpasse konsollen på forskjellig vis. Spesielt de store hvite sideplatene ble ansett som enkle å bytte ut for å gi maskinen mer særpreg, noe nettbutikken CustomizeMyPlates.com prøvde å utnytte.

Butikken åpnet nylig for salg av hjemmelagde plater med flere forskjellige design, men det likte Sony dårlig.

Kansellerer alle bestillinger

Customize My Plate fikk ikke lov til å selge sine egne sideplater til PlayStation 5.
PlateStation5.com

Som Customize My Plates-folka forteller til VGC hadde de sjekket opp regler rundt varemerkeloven og trodde de hadde sitt på det tørre. Butikken rakk imidlertid bare å være åpen i én dag, før Sonys advokater kom på døren.

Først krevde de at butikken måtte endre navn fra det opprinnelige PlateStation5.com, ettersom det var for likt Sonys eget varemerke. Endringen ble gjort, men så kom beskjeden om at Sony heller ikke tillot salg av platene.

– Da sa Sonys advokater at det var deres oppfatning at Sonys åndsverk også inkluderte sideplatene, og at hvis vi fortsatte å selge og distribuere dem i noe land ville vi ende opp i retten.

Selv om flere bestillinger allerede hadde kommet inn og produksjon var i gang, så butikken ingen annen løsning enn å gi etter for kravet. Samtlige bestillinger er nå kansellert og kundene har fått pengene sine tilbake.

– Alt dette dukket plutselig opp i går og nå kansellerer og refunderer vi alle bestillinger av sideplater over hele verden. Vi er ekstremt skuffet over dette, men vi har ikke noe annet valg, sier Customize My Plates til VGC.

Sony har for øvrig ikke sagt hvorvidt selskapet har planer om å tilby offisielle PlayStation 5-sideplater. PlayStation 5 lanseres 19. november her i Norge.

Ingen får selge PlayStation 5 i butikk i 2020.
Sony ønsker ikke å bidra til økt koronasmitte »

Siste fra forsiden