E3 2021 - Sally

Sally er et koselig eventyr inspirert av Studio Ghibli-estetikk

Pass på at alle har det bra om bord i et luftskip.

Wholesome Direct er et spillshow med fokus på trivelige spillopplevelser. Opplegget gikk av stabelen lørdag kveld, og et av spillene som ble vist frem var det sjarmerende eventyret Sally.

Utvikler Lucid Tales forteller om Sally. (Video: Lucid Tales)

I Sally tar spillere rollen som en slags altmuligmann – eller altmuligjente, strengt tatt – om bord på et flyvende skip som heter Sally. Skipet frakter passasjerer rundt omkring, og det er spillerens jobb å sørge for at reisen går som den skal.

Dette inkluderer daglige oppgaver, som for eksempel å vanne planter, vaske badekar og fiksing av seil. I tillegg har både passasjerer og skipets mannskap ulike ting de trenger hjelp med, og som utvikler Lucid Tales forteller handler spillet om samhold og det å finne sin plass blant nye mennesker.

I en videodagbok – som du kan se over – forklarer teamet at Sally låner flere mekanikker fra spill som Stardew Valley, Animal Crossing og Spiritfarer. Spillsjef Emile Brodeur trekker også frem frem Studio Ghibli-filmer som en klar inspirasjon for utseendet og estetikken i spillet.

Sally utvikles for PC. En slippdato er ikke fastsatt.

Her finner du flere nyheter fra årets E3-messe »

Siste fra forsiden