Samarbeid med deg selv i lekre Reset

Hjernetrimspill fra Finland byr på heftig grafikk.

Ja, dette er et skjermbilde.
Theory Interactive

Reset er et førstepersons hjernetrimspill der du får rollen som tidsreisende robot. Du befinner deg på en fiktiv vulkanøy i Galàpagos-området, hvor du fritt kan reise rundt og løse gåtene du finner der.

Tidsreiser og samarbeid

Spillets sentrale mekanisme handler om å sende kopier av deg selv tilbake i tid, for så å få de ulike versjonene av deg til å samarbeide om å løse spillets nøtter. Flere tidslinjer kan eksistere samtidig, og det blir sannsynligvis ganske komplisert etter hvert.

Trailer fra spillet.

De finske utviklerne beskriver Reset som et sci-fi noir-mysterie, og vil ikke røpe for mye av handlingen ettersom det å avdekke hva som har skjedd på øya blir en viktig del av opplevelsen. De regner med at spillet vil ta cirka seks timer å fullføre, men håper at det er en opplevelse spillerne husker en stund etterpå.

Reset kjører på en egenutviklet grafikkmotor, som blant annet byr på volumetrisk lys, ekte HDR, materialer med flere fysiske lag, dynamisk dag-natt-syklus med realistisk nattehimmel, dynamisk vær med simulerte skyer, regn og realistisk tåke, og mye mer.Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at spillskaperne er veteraner fra 3DMark-utvikleren FutureMark. Deres forrige prosjekt var skytespillet Shattered Horizon.

I utgangspunktet kommer spillet til Windows, men utviklerne vurderer å støtte andre operativsystemer og spillplattformer. Håpet er å få spillet ferdig innen utgangen av 2014, og utviklerne har startet en folkefinansieringskampanje på IndieGoGo for å nå dette målet.

Les også: Anmeldelse av hjernetrimmeren Braid
Les også: Tidsreiser i nyskapende strategispill

Siste fra forsiden